Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor katarzyna_sar

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (11 głosów)1 średnia
cukinia2
jajkabułka tartamąka pszenna lub krupczatka
sólpieprzolej do smażeniaKotlety z
cukinii - sposób przygotowania:
Cukinię obrać, pokroić w grubsze krążki. Krążki posolić, poczekać 10 minut, żeby zmiękły (puszczą
wodę, osączyć).Na koniec doprawić
pieprzem.Każdy krążek
cukinii obtaczać jak kotlety, najpierw w
mące, później w rozmąconym
jajku, na koniec w
bułce tartej.Smażyć na
oleju z każdej strony na złoty kolor, gotowe! Smacznego:-)9
razy mięso mielone
Mielone możesz przygotować z dowolnego
mięsa, także z
kurczaka lub
indyka (najlepiej z tłustszych udek, a nie piersi). Aby w trakcie formowania kotletów
mięso nie lepiło się do rąk zwilż je
wodą. Kotlety mielone 700 g
mielonego mięsa (najlepiej wieprzowo-wołowego) 2
jajka 1
cebula 1 czerstwa bułPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu