ßßß
 
            
         Fot. M&K Duklas / Duklas.plCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia bałkańskaIlość osób: powyżej 4 osób
Fot. M&K Duklas / Duklas.plCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia bałkańskaIlość osób: powyżej 4 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Panierowane cukinie (pohovane tikvice) - składniki:80 dag cukinii10 dag mąki3 jajka15 dag bułki tartejsólolejPanierowane cukinie (pohovane tikvice) - sposób przygotowania: Cukinie obieramy, kroimy wzdłuż na cienkie płaty i warstwami układamy w misce, przesypując solą. Przykrywamy miskę i odstawiamy na 20 minut. Wilgotne cukinie (powinny puścić sok) obtaczamy w mące, roztrzepanych jajkach, a na końcu w tartej bułce. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Panierowane cukinie (pohovane tikvice) - składniki:80 dag cukinii10 dag mąki3 jajka15 dag bułki tartejsólolejPanierowane cukinie (pohovane tikvice) - sposób przygotowania: Cukinie obieramy, kroimy wzdłuż na cienkie płaty i warstwami układamy w misce, przesypując solą. Przykrywamy miskę i odstawiamy na 20 minut. Wilgotne cukinie (powinny puścić sok) obtaczamy w mące, roztrzepanych jajkach, a na końcu w tartej bułce. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu