ßßß Cookit - przepis na Panierowane cukinie (pohovane tikvice)

Panierowane cukinie (pohovane tikvice)

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas / Duklas.pl
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia bałkańska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Panierowane cukinie (pohovane tikvice) - składniki:
80 dag cukinii
10 dag mąki
3 jajka
15 dag bułki tartej
sól
olej
Panierowane cukinie (pohovane tikvice) - sposób przygotowania: Cukinie obieramy, kroimy wzdłuż na cienkie płaty i warstwami układamy w misce, przesypując solą. Przykrywamy miskę i odstawiamy na 20 minut. Wilgotne cukinie (powinny puścić sok) obtaczamy w mące, roztrzepanych jajkach, a na końcu w tartej bułce. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601843/panierowane cukinie pohovane tikvice/p