Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. M&K Duklas / Duklas.plCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia bałkańskaIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Panierowane
cukinie (pohovane tikvice) - składniki:80 dag
cukinii10 dag
mąki3
jajka15 dag
bułki tartejsólolejPanierowane
cukinie (pohovane tikvice) - sposób przygotowania:
Cukinie obieramy, kroimy wzdłuż na cienkie płaty i warstwami układamy w misce, przesypując
solą. Przykrywamy miskę i odstawiamy na 20 minut. Wilgotne
cukinie (powinny puścić sok) obtaczamy w
mące, roztrzepanych jajkach, a na końcu w
tartej bułce. Wkładamy na rozgrzany
olej i smażymy na złoty kolor.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu