ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)A'la pieczeń - składniki:0.5 kg mięsa mielonego4 jajka ugotowane na twardo1 jajo suroweprzyprawa do mięsa mielonegoszczypta soliszczypta pieprzu2 łyżki bułki tartejA'la pieczeń - sposób przygotowania: Przekładamy do miski mięso mielone dodajemy kolejno, jedno jajko surowe, przyprawę do mięsa mielonego, sól, pieprz, 2 łyżki tartej bułki.Mieszamy. Na blachę kładziemy długi prostokąt z mięsa mielonego, na nim kolejno jeden za drugim układamy jajka ugotowane na twardo. Resztą mięsa przykrywamy owe jajka. Pieczemy w temperaturze 160 stopni 20 min. Można podawać z ziemniaczkami jako obiad. Lub cienko pokrojone na kanapki. Smacznego!Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu