Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia hiszpańskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Tortilla biwakowa - składniki:4
jajka5-6 ugotowanych
ziemniaków150 g
kiełbasy (
pieczonego mięsa lub
konserwy turystycznej)2 łyżki
groszku konserwowego lub
fasolki szparagowej1 ząbek
czosnkusólpieprz2 łyżki
oleju lub
masła do smażeniaTortilla biwakowa - sposób przygotowania:
Jajka wbijamy do miski i dokładnie roztrzepujemy widelcem. Dodajemy pokrojone w talarki gotowane
ziemniaki, pokrojoną w paseczki
wędlinę,
groszek konserwowy lub
fasolkę szparagową i posiekany
czosnek. Solimy i
pieprzymy. Dokładnie mieszamy i wlewamy masę jajeczną na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na wolnym ogniu tak jak omlet. Jeszcze na patelni przekrawamy na 4 części. Można jeść na gorąco lub na zimno.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu