ßßß
 
            
         Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia hiszpańskaIlość osób: dla 2 osób
Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia hiszpańskaIlość osób: dla 2 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Tortilla biwakowa - składniki:4 jajka5-6 ugotowanych ziemniaków150 g kiełbasy (pieczonego mięsa lub konserwy turystycznej)2 łyżki groszku konserwowego lub fasolki szparagowej1 ząbek czosnkusólpieprz2 łyżki oleju lub masła do smażeniaTortilla biwakowa - sposób przygotowania: Jajka wbijamy do miski i dokładnie roztrzepujemy widelcem. Dodajemy pokrojone w talarki gotowane ziemniaki, pokrojoną w paseczki wędlinę, groszek konserwowy lub fasolkę szparagową i posiekany czosnek. Solimy i pieprzymy. Dokładnie mieszamy i wlewamy masę jajeczną na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na wolnym ogniu tak jak omlet. Jeszcze na patelni przekrawamy na 4 części. Można jeść na gorąco lub na zimno.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Tortilla biwakowa - składniki:4 jajka5-6 ugotowanych ziemniaków150 g kiełbasy (pieczonego mięsa lub konserwy turystycznej)2 łyżki groszku konserwowego lub fasolki szparagowej1 ząbek czosnkusólpieprz2 łyżki oleju lub masła do smażeniaTortilla biwakowa - sposób przygotowania: Jajka wbijamy do miski i dokładnie roztrzepujemy widelcem. Dodajemy pokrojone w talarki gotowane ziemniaki, pokrojoną w paseczki wędlinę, groszek konserwowy lub fasolkę szparagową i posiekany czosnek. Solimy i pieprzymy. Dokładnie mieszamy i wlewamy masę jajeczną na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na wolnym ogniu tak jak omlet. Jeszcze na patelni przekrawamy na 4 części. Można jeść na gorąco lub na zimno.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu