ßßß Cookit - przepis na Tortilla biwakowa

Tortilla biwakowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. BBS
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia hiszpańska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Tortilla biwakowa - składniki:
4 jajka
5-6 ugotowanych ziemniaków
150 g kiełbasy (pieczonego mięsa lub konserwy turystycznej)
2 łyżki groszku konserwowego lub fasolki szparagowej
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
2 łyżki oleju lub masła do smażenia
Tortilla biwakowa - sposób przygotowania: Jajka wbijamy do miski i dokładnie roztrzepujemy widelcem. Dodajemy pokrojone w talarki gotowane ziemniaki, pokrojoną w paseczki wędlinę, groszek konserwowy lub fasolkę szparagową i posiekany czosnek. Solimy i pieprzymy. Dokładnie mieszamy i wlewamy masę jajeczną na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na wolnym ogniu tak jak omlet. Jeszcze na patelni przekrawamy na 4 części. Można jeść na gorąco lub na zimno.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939924/tortilla biwakowa/p