ßßß Cookit - przepis na Majonez estragonowy

Majonez estragonowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Majonez estragonowy - składniki:
1 szklanka majonezu
1/4 szklanki jogurtu
4 posiekane dymki
1 łyżka osączonych kaparów
1 łyżka posiekanego świeżego estragonu
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki startego chrzanu
sól
pieprz
Majonez estragonowy - sposób przygotowania: Wymieszaj i zmiksuj wszystkie składniki. Przypraw solą i pieprzem, przykryj i wstaw do lodówki. Podawaj do wędlin, jajek i warzyw ugotowanych na parze.
Jak zrobić domowy majonez
Sposób na kanapkę
ogórka, listków rukoli, 4 połówki pomidorków i po 3 falafele. Posmaruj sosem tzatziki. Podawaj. Te kanapki najlepiej przygotować w małych, pszennych bagietkach. Estragonowy sos wzbogacono dodatkiem lekko słonych kaparów. Zobacz przepis na kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym Składniki na 4
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/64135146/majonez estragonowy/p