ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Majonez estragonowy - składniki:1 szklanka majonezu1/4 szklanki jogurtu4 posiekane dymki1 łyżka osączonych kaparów1 łyżka posiekanego świeżego estragonu2 łyżeczki musztardy2 łyżeczki startego chrzanusólpieprzMajonez estragonowy - sposób przygotowania: Wymieszaj i zmiksuj wszystkie składniki. Przypraw solą i pieprzem, przykryj i wstaw do lodówki. Podawaj do wędlin, jajek i warzyw ugotowanych na parze.Jak zrobić domowy majonezSposób na kanapkę
ogórka, listków rukoli, 4 połówki pomidorków i po 3 falafele. Posmaruj sosem tzatziki. Podawaj. Te kanapki najlepiej przygotować w małych, pszennych bagietkach. Estragonowy sos wzbogacono dodatkiem lekko słonych kaparów. Zobacz przepis na kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym Składniki na 4Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu