Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (11 głosów)400 g 
ziemniaków40 g świeżo utartego korzenia 
chrzanuszklanka kremówki
sólpieprzPieczone 
ziemniaki z 
chrzanem i 
śmietanką - sposób przygotowania: 
Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wlać trochę 
śmietanki, ułożyć warstwę 
ziemniaków, posypać 
solą, 
pieprzem, połową 
chrzanu, polać 
śmietanką, znów warstwa 
ziemniaków, 
przyprawy, 
chrzan, 
śmietanka i na końcu 
ziemniaki polane resztą 
śmietanki. Piec ok. 40 minut, aż 
ziemniaki będą miękkie, zrumienione na wierzchu. Jeżeli za szybko się rumienią, dopiec przykryte folią aluminiową.Duszone 
ziemniaki z 
serem cheddarChrzan
świeżymi wiórkami 
chrzanu. Pieczone 
ziemniaki z 
chrzanem i 
śmietanką 2-4 osoby 1 godzina 400 g 
ziemniaków 40 g świeżo utartego korzenia 
chrzanu szklanka kremówki 
sól, 
pieprz Ziemniaki pokroić w bardzoPączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu