Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia włoskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (168 głosów)0 . 5 kg spaghettiświeżo tarty
parmezanpulpety: 0.6 kg mielonej chudej
wołowiny3 łyżki posiekanej
natki pietruszki2 kromki
bułki namoczonej w
mleku3/4 szklanki tartego
parmezan u2
jajasólpieprzoliwa do smażeniasos: 3 szklanki posiekanych
pomidorów bez skórki1
cebula pokrojona w kostkę2 posiekane
łodygi selera2 posiekane ząbki
czosnku1/2 szklanki
czerwonego wina4 łyżki
oliwyświeża
bazyliasólcukierpieprzSpaghetti z pulpetami - sposób przygotowania:Odcisnąć
bułkę z
mleka i rozdrobnić, wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami, wyrobić spójną masę, doprawić. Formować kulki wielkości
włoskich orzechów i smażyć na
oliwie, odstawić. Na
oliwie zeszklić
cebulę,
seler i
czosnek. Wlać
pomidory i
wino, delikatnie doprawić, gotować powoli, aż sos odparuje. Dodać usmażone pulpety i dusić razem 5 minut. Dodać
bazylię i dosmakować. Spaghetti ugotowane al dente polać sosem z pulpetami, obok podać
parmezan.Serwis Ugotuj.to poleca również:Spaghetti z sosem z
pietruszkiJak przygotować domowy
makaron spaghetti? [łatwy przepis]Spaghetti z
oliwkami i
rukoląSpaghetti PuttanescaSpaghetti KubusiaWłoskie dania z
makaronemkradzieży. Ale w końcu to serial o gangsterach. Przygotowałam więc aneks do serialu, w którym przy- bliżę kilka ważnych dla rozwoju akcji dań. Spaghetti z pulpetami w
sosie pomidorowym to klasyka w Stanach (zajadają się tym i państwo Soprano, i pani psycholog na rodzinnych obiadach). Tajemnicą pulpecików
Makaron z
mięsem - pięć propozycjiDoskonały
pomidorowy sos z warzywami i apetyczne
mięsne kuleczki - Agnieszka Kręglicka zaprasza na spaghetti z pulpetami . 0.5 kg spaghetti świeżo tarty
parmezan pulpety: 0.6 kg mielonej chudej
wołowiny 3 łyżki posiekanej
natki pietruszki 2 kromki
bułki namoczonej w
mleku 3/4 szklanki, do tego stopnia, że niektórzy uważają je za danie amerykańskie. Na pewno spopularyzowali je w USA włoscy imigranci. Czy to oni je wynaleźli? A czy to ważne? Ważne jest to, że danie jest smakowite! Spaghetti z pulpetami Składniki: 0.5 kg spaghetti świeżo tarty
parmezan pulpety: 0.6 kg mielonej chudejPyszna
wołowina - na osiem sposobów
Zamiast spaghetti, do pulpecików w
sosie pomidorowym możesz wybrać również
makaron tagliatelle (grube wstążki). Jeśli masz apetyt na coś orientalnego, wypróbuj przepis na
makaron z
wołowiną i
kapustą bok choi . Spaghetti z pulpetami 0,5 kg spaghetti świeżo tarty
parmezan Pulpety: 0,6 kg