ßßß Cookit - przepis na Spaghetti z pulpetami

Spaghetti z pulpetami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (168 głosów)
0 . 5 kg spaghetti
świeżo tarty parmezan
pulpety: 0.6 kg mielonej chudej wołowiny
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 kromki bułki namoczonej w mleku
3/4 szklanki tartego parmezan u
2 jaja
sól
pieprz
oliwa do smażenia
sos: 3 szklanki posiekanych pomidorów bez skórki
1 cebula pokrojona w kostkę
2 posiekane łodygi selera
2 posiekane ząbki czosnku
1/2 szklanki czerwonego wina
4 łyżki oliwy
świeża bazylia
sól
cukier
pieprz
Spaghetti z pulpetami - sposób przygotowania:
Odcisnąć bułkę z mleka i rozdrobnić, wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami, wyrobić spójną masę, doprawić. Formować kulki wielkości włoskich orzechów i smażyć na oliwie, odstawić. Na oliwie zeszklić cebulę, seler i czosnek. Wlać pomidory i wino, delikatnie doprawić, gotować powoli, aż sos odparuje. Dodać usmażone pulpety i dusić razem 5 minut. Dodać bazylię i dosmakować. Spaghetti ugotowane al dente polać sosem z pulpetami, obok podać parmezan.
Serwis Ugotuj.to poleca również:
Spaghetti z sosem z pietruszki
Jak przygotować domowy makaron spaghetti? [łatwy przepis]
Spaghetti z oliwkami i rukolą
Spaghetti Puttanesca
Spaghetti Kubusia
Włoskie dania z makaronem
kradzieży. Ale w końcu to serial o gangsterach. Przygotowałam więc aneks do serialu, w którym przy- bliżę kilka ważnych dla rozwoju akcji dań. Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym to klasyka w Stanach (zajadają się tym i państwo Soprano, i pani psycholog na rodzinnych obiadach). Tajemnicą pulpecików
Makaron z mięsem - pięć propozycji
Doskonały pomidorowy sos z warzywami i apetyczne mięsne kuleczki - Agnieszka Kręglicka zaprasza na spaghetti z pulpetami . 0.5 kg spaghetti świeżo tarty parmezan pulpety: 0.6 kg mielonej chudej wołowiny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 kromki bułki namoczonej w mleku 3/4 szklanki
, do tego stopnia, że niektórzy uważają je za danie amerykańskie. Na pewno spopularyzowali je w USA włoscy imigranci. Czy to oni je wynaleźli? A czy to ważne? Ważne jest to, że danie jest smakowite! Spaghetti z pulpetami Składniki: 0.5 kg spaghetti świeżo tarty parmezan pulpety: 0.6 kg mielonej chudej
Pyszna wołowina - na osiem sposobów
Zamiast spaghetti, do pulpecików w sosie pomidorowym możesz wybrać również makaron tagliatelle (grube wstążki). Jeśli masz apetyt na coś orientalnego, wypróbuj przepis na makaron z wołowiną i kapustą bok choi . Spaghetti z pulpetami 0,5 kg spaghetti świeżo tarty parmezan Pulpety: 0,6 kg
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/10474621/spaghetti z pulpetami/p