Wykonanie
Tak jak wspominałam jestem na diecie, dlatego na blogu będą pojawiać się przepisy zdrowe i dietetyczne. Podzielę się z
Wami wskazówkami, poradami jak walczyć z nadwagą, jak utrzymać prawidłową wagę. Wiem ze nie jest łatwo się odchudzać prowadząc blog kulinarny, czy gotując dla rodziny. Jak się ma odpowiednią motywację, wiarę sukces. Tak naprawdę to musimy zmienić nasze myślenie w głowie. W miarę możliwości postaram się napisać ciekawostkę związaną ze zdrowym trybem życia, odchudzaniem.Specjaliści wyróżnili cztery typy kobiecej sylwetki, który ma wpływ na nasz wygląd zdrowie.Ich sugestie są bardzo dobre sprawdziłam na sobie.Mój typ to
gruszka. A Twój ?Klepsydrama zachowane proporcje ramion i bioder,pięknie zaznaczoną talię Przeważnie tkanka tłuszczowa gromadzi się na udach i biodrach. Dieta klepsydry o niskim indeksie glikemicznym,warzywa i
ryby. Klepsydra powinna unikać
białego pieczywa,
ziemniaków,
nabiału,
cukru,
makaronu,
białego ryżu i żywności przetworzonej.
Paprykama szerokie ramiona,brzuch i pupę.Talia nie widoczna. Tkanka tłuszczowa odkłada się równomiernie. Dieta to
ryby,chude
mięso,warzywa
owoce, produkty bogate w błonik
Papryka powinna unikać żywności przetworzonej genetycznie, fast foodów,.
Jabłkoma mocne ramiona, rozbudowa klatka piersiowa i obfity biust. Tyje w klatce piersiowej. Dieta warzywa
owoce, chudy
drób, chude
ryby. Unikać produktów z pszenicy i
nabiału krowiego.
Gruszkabarki i ramiona wąskie szczupłe, obfite biodra i uda, podkreślona talia. Najczęściej tkanka tłuszczowa odkłada się na biodrach i udach najwolniej chudnie w tych miejscach.
Gruszka ma tendencje do magazynowana toksyn. Dieta
gruszki to
kasze,
drób,
ryby warzywa.
Gruszka powinna unikać
białego pieczywa,
białego ryżu,
makaronu,
owoców bogatych w
cukier,
makarony,
słodycze, czerwone
mięso, żywności modyfikowanej genetyczne. Dodatkowo
nabiału krowiego a w szczególności
mleka.Wszystkie wymieniowe typy kobiet powinny pić 2 litry
wody mineralnej na dobę i zestaw
ziół na poprawę przemianę materii.( przepis pojawi się na blogu, jak tylko uda się kupić wszystkie składniki mieszanki
ziołowej)Dziś przygotowałam pyszną dietetyczną zupę. Co prawda zwolenniczką zup nie jestem. Z zup wybieram
mięso:) Byłam bardzo ciekawa smaku z uwagi na ilość składników ich dobór.Zupa wyszła genialna w smaku, dietetyczna pyszna wspaniała. Jednym słowem to był strzał w 10 :)Zjadłam dwie miseczki jedną na obiad druga na kolację:)Kochani trzymacie kciuki za mój sukces :):)Przepis bierze udział w konkursie "Blogerzy w zbożu" w projekcie "Zboże smakuje i inspiruje"Składniki100g piersi z
indyka2 szt
ogórki małosolne1 szt
papryka czerwona1szt
marchewka1szt
seler1/3 szkl
kaszy jaglanej1/2 łyżeczki
oregano1/2 łyżeczki
lubczykuszczypka
kurkumy1 ząbek
czosnku2
listki laurowepieprz kolorowy do smaku
natka pietruszki
wykonaniePierś z
indyka dokładnie myjemy zalewamy zimną
wodą.
Włoszczyznę (
marchewkę,
seler,
natkę pietruszki) obieramy,myjemy, kroimy na krążki lub w paseczki
czosnek, pokrojoną
paprykę i
ogórki małosolne dodajemy do
wywaru.Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Następnie dodajemy
kaszę jaglaną, ulubione
zioła gotujemy jeszcze około 30 minut. Doprawiamy
pieprzem i małą ilością
soli ( najlepiej nie dodawać) pamiętamy o dodaniu szczypty
kurkumy która nada zupie pięknego koloru i smaku.
Kurkuma ma właściwości lecznicze łagodzi problemy żołądkowe, oczyszcza wątrobę z toksyn. Ma właściwości grzybobójcze, bakteriobójcze, przeciwwirusowe. Dlatego warto na stałe wprowadzić do naszej kuchni
kurkumę :)