ßßß
Składniki słoik ok 400 ml:4 łyżki płatków owsianych1 łyżka otrąb, siemienia lnianego, słonecznika i sezamu1 łyżka kakao, miodu(jeśli macie czysty słoik, ja miałam słoik z resztką miodu)1 łyżeczka dżemu( opcjonalnie ja dałam swój śliwkowy )1/2 łyżeczki cynamonumleko i woda pół na pół do wypełnienia słoikaWszystkie składniki wrzucamy do słoika mieszamy i zalewamy wodą z mlekiem ( jeśli lubicie bardziej zwartą konsystencję, dajcie samo mleko). Słoikiem mocno wstrząsamy i gotowe, odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Po odstaniu, możemy ją podgrzać, jeśli chcemy zjeść coś na ciepło, słoik możemy wstawić do gorącej wody lub podgrzać ją w mikrofali w słoiku, bez zakrętki.SmacznegoAnia
u mnie z kawą, kanapkami z serkiem i czarnuszką udekorowana pure jabłkowym, sezamem, cynamonem i chilli w nitkachPowiązane notki:Nocna owsianka na drugie śniadanie!Pancakes jaglane z jabłkiem i rodzynkamiPancakes bezglutenowe z sosem z fasoli i miodemPancakes z dwóch szklanekPraktyczne porady: Mieszanka do pancakes na cały tydzień i śniadanie z głowy!