ßßß
Składniki:300 ml mleka4-5 łyżek płatków owsianych1/2 łyżki miodu1/2 łyżeczki cynamonu2 łyżki otrębów (u mnie pszenne)2 łyżki jagód (mogą być mrożone)1 małe jabłko1 łyżka pestek dyni1 łyżeczka ziaren sezamu1 łyżeczka siemienia lnianego5 suszonych śliwekobrane migdał y
Mleko podgrzać w rondlu. Dodać owsiankę i cynamon. Gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i dodać miód. Wymieszać do rozpuszczenia. Przykryć i odstawić na chwilę. Jabłko pokroić w większą kostkę. W wysokiej szklance układać warstwami - owsiankę, jagody, śliwki, otręby - owsiank ę, pokrojone jabłko, pestki dyni, sezam i siemię. Na wierzch ułożyć owsiankę oraz cząstki jabłka. Posypać otrębami, ziarnami i udekorować migdałami. Podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego!