ßßß

Przygotowanie:Warzywa umyć , osuszyć, papryki, cebulę oraz pieczarki pokroić w kosteczkę , czosnek posiekać drobno.Na patelni rozgrzać masło , włożyć składniki , smażyć ok 5 min. co chwila mieszając.Kapustę posiekać drobno.Mięso mielone przełożyć do miski , dodać jajko , bułkę tartą , odciśniętą kajzerkę , ser żółty , sos barbecue , musztardę , podsmażone warzywa oraz kapustę. Doprawić , wymieszać dokładnie dłońmi.Na patelni rozgrzać olej/smalec , w dłoniach formować dość zgrabne kotleciki , obtaczać w bułce tartej , smażyć na rumiano z obu stron.Kotlety podawać z ulubionymi dodatkami u mnie młode ziemniaki i świeże warzywa.Pasowała będzie do nich marchewka z groszkiem na ciepło.Kotlety można także pokroić w plastry i podać z pieczywem jako kanapki.Smacznego