ßßß
Składniki :80 dag mieszanego mięsa mielonego lub tylko wieprzowego1 czerstwa bułka1 szklanka mleka2 jajka1 duża cebula40 dag pieczarek2 łyżeczki ostrej musztardy1 łyżka masłaolejbułka tartasól, pieprzOpis wykonania :1. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Cebule drobno kroimy w kosteczkę i połowę dodajemy do mięsa.2. Do mięsa dodajemy jajka, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy.3. Pieczarki czyścimy i kroimy drobno, dusimy z pozostałą cebulą i doprawiamy do smaku, studzimy.4. Z mięsa formujemy placuszki, na środku kładziemy farsz z pieczarek i zlepiamy mięso formując owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej.5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy