Wykonanie
Świetny przepis na mielone nieco inne niż zazwyczaj robię, bardzo smaczne. Przepis znalazłam w gazecie
Tina poleca :).

Składniki :80 dag mieszanego
mięsa mielonego lub tylko wieprzowego1 czerstwa
bułka1 szklanka
mleka2
jajka1 duża
cebula40 dag
pieczarek2 łyżeczki ostrej
musztardy1 łyżka
masłaolejbułka tartasól,
pieprzOpis wykonania :1.
Kajzerkę namaczamy w
mleku, odciskamy i dodajemy do
mięsa mielonego.
Cebule drobno kroimy w kosteczkę i połowę dodajemy do
mięsa.2. Do
mięsa dodajemy
jajka,
musztardę i
przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy.3.
Pieczarki czyścimy i kroimy drobno, dusimy z pozostałą
cebulą i doprawiamy do smaku, studzimy.4. Z
mięsa formujemy placuszki, na środku kładziemy farsz z
pieczarek i zlepiamy
mięso formując owalne kotlety, obtaczamy w
bułce tartej.5. Na patelni rozgrzewamy
olej i smażymy kotlety na rumiano.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy