Wykonanie
Krokiety......mniam.....bardzo lubię szczególnie te z
pieczarkami! Polecam


Ciasto na naleśniki:3
jajkaokoło 500ml
mlekamąka 1,5szklanki do 2 - musicie to sami ustalić w zależności od gęstości ciasta5 łyżek
olejuszczypta
soliFarsz:500 gr
pieczarek2
cebuleodrobina
masłasólpieprzPanierka:2
jajkabułka tartaolej do smażeniaZ podanych składników przygotować ciasto na naleśniki, odstawić je na jakieś 30 minut.W tym czasie przygotować farsz: podsmażyć
pieczarki razem z
cebulą na odrobinie
masła. Doprawić do smaku.Zmiksować farsz blenderem.Każdego naleśnika smarować farszem, zwinąć w rulonik, obtoczyć w
jajku i
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.