ßßß
Danie z woka przyrządza się bardzo szybko.Trzeba tylko wcześniej przygotować sobie składniki.Samo smażenie zajmie chwilkę.Można wykorzystać przeróżne,ulubione warzywa i chiński makaron jajeczny.Składniki:200-300g chudego wołowego mięsa1 szt.marchewki1 szt.małej pietruszki3 plasterki selera / patyk selera naciowego2 garście zielonej fasolkiróżyczki brokułkawałek pora1 szt.cebuli2 cm kawałek świeżego korzenia imbiru2 ząbki czosnku3 szt.pieczarek1 szklanka bulionu2 łyżeczki białego sezamu1 łyżeczka czarnego sezamu1 mała papryczka chilligrzybki mun4-5 łyżek sosu sojowego (można więcej)1-2 łyżki oleju sezamowego2-3 łyżki oleju roślinnego1/2 łyżeczki brązowego cukruMakaron włożyłam do osolonej, gotującej się wody i gotowałam przez 4 minuty.Przełożyłam na sitko, przelałam zimną wodą i odstawiłam.
Namoczyłam w gorącej wodzie grzybki mun.
Wołowinę pokroiłam na małe kawałki.
Przygotowałam i pokroiłam warzywa, czosnek i imbir.
W garnku podgotowałam przez chwilkę fasolkę
i brokuły.
Nie powinno się ich gotować do miękkości.Powinny być chrupkie.Rozgrzałam w woku olej i smażyłam wołowinę przez około 4-5 minuty.
Dodałam pokrojoną cebulę, starty czosnek, imbir i papryczkę chilli.
Dodałam marchewkę,selera i pietruszkę.
Wsypałam plasterki pieczarek.
Następnie plasterki pora.
Do warzyw dołączyła zielona fasolka,
grzybki mun.
Warzywa polałam sosem sojowym, posypałam białym i czarnym sezamem,cukrem i podlałam bulionem.
Na koniec dodałam brokuły.
Pozostało już tylko włożyć ugotowany wcześniej makaron,polać olejem sezamowym i sosem sojowym.
Smacznego!