ßßß

Jak tylko zobaczyłam tę zupę to wiedziałam że muszę ją zrobić ponieważ bardzo lubię pęczak i tak oto jest sycąca, niskokaloryczna, pyszna pieczarkowa.Składnikićwiartka średniego selera1 łodyga selera naciowego1 marchewka1 cebula300 g pieczarek100 g pęczaku1,5 litra bulionuząbek czosnkusos sojowy (dałam ciemny)oliwanatka pietruszukipieprzWykonanieMarchew i seler zetrzeć na tarce, naciowy w plasterki. Pieczarki pokrojone na ćwiartki udusić z czosnkiem na patelni z odrobiną wody i sosu sojowego. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę pokrojoną w kostekę, następnie zalać bulionem do gotującego się bulionu wrzucić kaszę, po 15 minutach wrzucić uduszone pieczarki oraz warzywa. Przyprwaić, podawać posypaną natką pietruszki.