Wykonanie
Brak zdjęcia-ciasto-Skł; 60 dkg.
mąki2 łyżeczki
sody3
żółtka10 dkg
smalcu0,5 kost.
masła0,5 szkl.
śmietany10 dkg.
miodu15 dkg.
cukru pudrucukier waniliowyZagnieść ciasto podzielić na dwie części. upiec.-masa orzechowa-Skł; 30 dkg.
orzechów2 łyżki
miodu3 łyżki
cukru10 dkg.
masłaOrzechy posiekać, wymieszać z resztą składników i podsmarzyć, podzielić na dwie części.Wyłożyć dwie blachy upieczonego wcześniej ciasta, posmarować masą
orzechową, zapiec.-ciasto 2-Skł; 4
jajka6 łyżek
wody1 szkl.
cukru3 łyżki
kakao1
margaryna1,5 szkl.
mąki3 pł. łyżeczki prosz. do piecz.2 łyżki
dżemu wiśniowegoŻółtka z
cukrem i
wodą utrzeć. Dodać resztę składników. Wymieszać. Dodać pianę z
białek.Wyłożyć ciasto do blachy.-
beza-Skł; 3
białka3/4 szkl.
cukrucukier waniliowy15 dkg. wiórek
kokosowychUbić
białka, dodać
cukier, i na koniec
wiórki kokosowe. Układać
bezę łyżką na cieścieformując stożki w regularnych odstępach.Piec ok. 40 min. /180*C-masa-Skł; 2 budynie
waniliowe1 szkl.
soku pomarańczowego2
serki waniliowecukier do smaku1
pomarańczakopiasta łyżka
żelatyny2-3 łyżki
mlekaPomarańczę obrać, wyjąć pestki, pokroić w kostkę.Na soku ugotować
budyń, wystudzić.
Żelatynę namoczyć w
mleku.
Serki utrzeć, dodać stopniowo
budyń, rozpuszczoną
żelatynę i pokrojoną
pomarańczę. Delikatnie wymieszać.PRZEŁOŻENIE - ciasto z masą
orzechową, masa pomarańczowa, ciasto z
bezą, masa pomarańczowa, ciasto z masą
orzechową, polewa z
białej czekolady.