Wykonanie
Dziś post nie w tematyce
śniadaniowej, a to dlatego, że od rana robię burgery na kolejną Wegańską Kuchnię Społeczną na którą wybieram się dziś po południu do Katowic i śniadanie nie było jakieś zbytnio wymyślne ( koktajl
truskawkowy) :D

Szpinakowa
kasza jaglana z
pomidorami,
tofu wędzonym i burczkami
Sałatka :
mak,
migdały,
pestki dyni,
rzodkiewki ,
ogórki kiszone,
szpinak,
pomidor ,
bio tofu w sosie tamarii
Jarmużowy placek gryczany z
awokado,
pomidorami,
awokado i
bio tofu w sosie tamari

Buraczkowa
kasza gryczana z
bio tofu z
ziołami
Pieczone marynowane
tofu z frytkami z
batatów i
marchewki oraz
kaszą jaglaną
Tofucznica z
tofu z
suszonymi pomidorami i
szparagami
Makaron kukurydziany z pesto z
pietruszki i naturalnego
tofuPrzepis na pesto:- pęczek
natki pietruszki- 1/2 opakowania
bio tofu naturalnego- 2 łyżki
słonecznika- łyżka
oliwy z oliwekNo a wykonanie jest bardzo proste - wszystko przełożyć do kielicha blendera i zblendować na gładką masę :)
Jarmużowe gryczane burgery z tahini, pieczonym
batatem i
szparagamiPrzepis:- 1/2 szkl
kaszy gryczanej + szkl
wody- duża garść
szpiankuKaszę gryczaną ugotować na sypko a następnie zblendować z
jarmużem.Pozostawić do lekkiego ostygnięcia a następnie formować burgery i piec je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. Smacznego

Jaglane burgery z
natką pietruszki podane z pieczonym
batatem,
koncentratem pomidorowym i
szparagamiMiłej soboty wam życzę :*