Wykonanie
Jest sobota , jest i chrupiące i jeszcze gorące śniadanko z piekarnikaJako że ten dzień będzie bardzo dla mnie zabiegany , bo najpierw rano przyjeżdża Mummy <333 i idziemy na zakupy a zaraz po zakupach pędzę z przyjaciółkami na pyszne
lody z okazji naszego święta , bo przecież w taki dzień jak dziś trzeba się rozpieszczać , a co !Więc na pewno nie
będę miała czasu zjeść mojego kochanego jabłuszka , więc dziś wylądowało one w moim śniadanku ale nie w formie dodanej do miseczki ciepłej owsianki ale pieczone pod pysznym
orzechowym jogurtem z
masłem orzechowym . Do tego obowiązkowo
miód ,
cynamon oraz chrupiący popping z aramantusa i
płatki owsianeA wszystko pięknie powędrowało do piekarnika a ja miałam czas na małe ogarnięcie się
Pieczone jabłkuszko pod
orzechowo cynamonowym jogurtem greckim z poppingiem z aramantusa i
płatkami owsianymiPrzepis:- jabłuszko pokrojone w kosteczkę- 2 łyżki poppingu z aramantusa- 3 łyżki
płatków owsianych- łyżeczka
masła orzechowego- 150 g
jogurtu greckiego- łyżeczka
miodu- łyżeczka
cynamonuJabłuszko ułożyć w miseczce . Na nie ułożyć wymieszane pozostałe składnikiWszystko włożyć do piekarnika i piec przez 30 min w temp 180 stopni Celcjusza.Smacznego !Tak jak wspomniałam w tytule nawiązałam swoją pierwszą współpraca a z kim ?Z firmą PolsojaFirma oferuję bogatą gamę produktów zarówno dla wegan, wegetarian , jak i dla każdego z was , kto lubi
tofu czy wyroby z
soji.Produkty można zakupić w każdym większym supermarkecie ,jak i w sklepie bioW ramach współpracy otrzymałam bardzo dużo produktów, które bardzo mnie ciekawią i zaraz po otrzymaniu paczki wzięłam się za testowanie 2 z otrzymanych produktów, ale o tym pod koniec postu.Teraz pokaże wam co ciekawego i dobrego otrzymałam
Tofu marynowane, wędzone i naturalne
Tortellini z
tofuVege Pastę węgierską, francuską i pasztet
sojowy tradycyjny
Vege
kiełbaski curry,
papryka, białe
Wędlinę sojową z
żurawiną, o smaku drobiowym, z
suszoną śliwką, o smaku
szynkowym, o smaku wędzonego
salamiParówki sojowe classic, z
chilii,
śniadaniowe,
kiełbaski sojowe wędzoneJuż nie umiem doczekać się jak wszystkie te pyszności przetestujęWczoraj na kolację przetestowałam
wędlinę sojową z
żurawiną i
tofu w duecie z goferkami jaglanymi z
ricottą , bo dawno nie było u mnie kolacyjnych goferków
Przepis:-
białko ubite na sztywną pianę-
żółtko- 4 łyżki
mąki jaglanej- 1/ 2 szkl
mleka ryżowego- 1/ 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 2 łychy
ricottyWszystkie składniki prócz
bialka wymieszać ze sobą .
Białko delikatnie dodać do pozostałych składników i delikatnie wymieszać.Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy wysmarowanej
oliwą .Podawać z ulubionymi dodatkami.U mnie-
wędlina sojowa z
papryką i
pomidorem-
tofu z domowym
dżemem truskawkowym i
śliwkaCo producent
mówi o tych produktach
Wędliny sojowe to idealna, niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnych
wędlin mięsnych. Produkty są w 100% z surowców roślinnych. Zawierają
białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz
białko pszenne, a nie zawierają
tłuszczu zwierzęcego i cholesterolu. Nie zawierają również konserwantów.
Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. w pizzy wegetariańskiej.Nasze
wędliny są:- Bogate w pełnowartościowe
białko- mniejsze ilości metioniny i cysteiny, mniejsze wydalanie wapnia z organizmu- Korzystny profil kwasów tłuszczowych- Bez cholesterolu- Bez konserwantów- Bogate w wapń- Zawierają żelazo- 100% pochodzenia roślinnego- Niskokaloryczne- Różnorodność smakowaBezmięsna
wędlina z
żurawinami swój wyjątkowy smak zawdzięcza starannie przygotowanej kompozycji
ziół oraz dodatkowi
żurawin, które nadają jej niepowtarzalny smak.
Wędlina sojowa z
żurawinami zawiera
białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz
białko pszenne i pozbawiona jest
tłuszczu zwierzęcego, cholesterolu i konserwantów. Jest bogata w wapń i charakteryzuje się korzystnym profilem kwasów tłuszczowych. Jako produkt niskokaloryczny, świetnie nadaje się dla osób dbających o linię.
A co ja
mogę powiedzieć o tej wędlinie?
Wędlina jest bardzo dobra, Zawiera duże ilości
żurawinyŚwietnie komponuję się ze smakiem gofrów, ale na kanapkach z
chlebka będzie równie dobraCóż zachęcam do zajrzenia na półki sklepowe i zakupienia tej
wędliny , bo z innej firmy podobnej nie znajdziecie !Świeże
tofu to nieoceniony składnik nowoczesnej kuchni, nie tylko wegetariańskiej. Bogactwo wapnia, roślinnych fitohormonów,
sojowych substancji pomagających w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że
tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów. Idealne proporcje zawartości
białka do niskiej kaloryczności sprawiają, że
tofu zdobyło popularność także wśród autorów diet odchudzających.
Tofu Tradycyjne NATURALNE
Tofu to
ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji
mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste
tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w
białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.
A co ja
mogę powiedzieć o
tofu ?
Tofu tej firmy jest najlepsze. Miękkie, pyszne , świetnie dodaję się do dań zarówno na słodko jak i na wytrawnieDziś obiadek będzie o późniejszej godzinie ze względu na bardzo zabiegany dzionek ale
mogę tylko zdradzić że będzie w nim jeden produkt od PolsojiMiłego dzionka !