Wykonanie
Nawiązałam ostatnio współpracę z firmą Polsoja .Informacje o firmie:Działamy od 1993 roku. Jako pierwsza w Polsce firma, rozpoczęliśmy produkcję
tofu i byliśmy jednym z pierwszych popularyzatorów żywności sojowej. Od tej
pory stale rozwijamy gamę wyrobów produkowanych wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie.Obecnie mamy w ofercie ponad 20 produktów m.in.
parówki i
kiełbaski sojowe,
wędliny sojowe,
tofu, pasty i pasztety
sojowe, tortellini.Wszystkich, którzy pragną odżywiać się zdrowo zaskakujemy smakiem i jakością. Nasze wyroby są bogate w wysokowartościowe
białko, mają minimalną zawartość
cukrów i nasyconych kwasów tłuszczowych. Nie zawierają cholesterolu i konserwantów.*Jako, że
parówki,
kiełbaski czy
wędliny zawierają gluten, którego ja nie
mogę spożywać, do testowania otrzymałam
tofu w 3 smakach:
naturalne:
Tofu to
ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji
mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste
tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w
białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.*marynowane:
Wysoka zawartość
białka, brak cholesterolu i niska kaloryczność sprawiły, że
tofu zdobyło popularność i uznanie wśród autorów diet odchudzających.
Tofu marynowane w
sosie sojowym jest pełnym smaku produktem, który idealnie sprawdza się jako dodatek wszelkiego rodzaju
sałat, a także składnik zimnych przystawek. Produkt bezglutenowy, przygotowany z soi niemodyfikowanej genetycznie.*wędzone:
Bogactwo wapnia, roślinnych fitohormonów i
sojowych substancji pomagających w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że
tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów spotykanych we współczesnej kuchni.
Tofu wędzone charakteryzuje się przyjemnym wędzonym, lekko słonym smakiem i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju
kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.*Już mam kilka pomysłów na dania z
tofu. Zarówno na słono jak i na słodko ;-) A Wy jecie tofu? Jeśli tak to w jakich daniach najczęściej?*Informacje pochodzą ze strony firmy Polsoja .