ßßß
naturalne:
Tofu to ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.*marynowane:
Wysoka zawartość białka, brak cholesterolu i niska kaloryczność sprawiły, że tofu zdobyło popularność i uznanie wśród autorów diet odchudzających. Tofu marynowane w sosie sojowym jest pełnym smaku produktem, który idealnie sprawdza się jako dodatek wszelkiego rodzaju sałat, a także składnik zimnych przystawek. Produkt bezglutenowy, przygotowany z soi niemodyfikowanej genetycznie.*wędzone:
Bogactwo wapnia, roślinnych fitohormonów i sojowych substancji pomagających w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów spotykanych we współczesnej kuchni. Tofu wędzone charakteryzuje się przyjemnym wędzonym, lekko słonym smakiem i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.*Już mam kilka pomysłów na dania z tofu. Zarówno na słono jak i na słodko ;-) A Wy jecie tofu? Jeśli tak to w jakich daniach najczęściej?*Informacje pochodzą ze strony firmy Polsoja .