ßßß Cookit - przepis na Polsoja - współpraca

Polsoja - współpraca

nazwa

Wykonanie

Nawiązałam ostatnio współpracę z firmą Polsoja .
Informacje o firmie:
Działamy od 1993 roku. Jako pierwsza w Polsce firma, rozpoczęliśmy produkcję tofu i byliśmy jednym z pierwszych popularyzatorów żywności sojowej. Od tej pory stale rozwijamy gamę wyrobów produkowanych wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie.
Obecnie mamy w ofercie ponad 20 produktów m.in. parówki i kiełbaski sojowe, wędliny sojowe, tofu, pasty i pasztety sojowe, tortellini.
Wszystkich, którzy pragną odżywiać się zdrowo zaskakujemy smakiem i jakością. Nasze wyroby są bogate w wysokowartościowe białko, mają minimalną zawartość cukrów i nasyconych kwasów tłuszczowych. Nie zawierają cholesterolu i konserwantów.*
Jako, że parówki, kiełbaski czy wędliny zawierają gluten, którego ja nie mogę spożywać, do testowania otrzymałam tofu w 3 smakach:
naturalne:
Tofu to ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.*
marynowane:
Wysoka zawartość białka, brak cholesterolu i niska kaloryczność sprawiły, że tofu zdobyło popularność i uznanie wśród autorów diet odchudzających. Tofu marynowane w sosie sojowym jest pełnym smaku produktem, który idealnie sprawdza się jako dodatek wszelkiego rodzaju sałat, a także składnik zimnych przystawek. Produkt bezglutenowy, przygotowany z soi niemodyfikowanej genetycznie.*
wędzone:
Bogactwo wapnia, roślinnych fitohormonów i sojowych substancji pomagających w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów spotykanych we współczesnej kuchni. Tofu wędzone charakteryzuje się przyjemnym wędzonym, lekko słonym smakiem i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.*
Już mam kilka pomysłów na dania z tofu. Zarówno na słono jak i na słodko ;-) A Wy jecie tofu? Jeśli tak to w jakich daniach najczęściej?
*Informacje pochodzą ze strony firmy Polsoja .
Źródło:http://hot-and-cooold.blogspot.com/2014/06/polsoja-wspopraca.html