Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .niedziela, 27 kwietnia 20141 puszka
tuńczyka w
oliwie (20 dag),1/3 szklanki
ryżu,1
czerwona cebula (7 dag),2
pomidory (20 dag),1 czerwone
jabłko (15 dag),15
oliwek nadziewanych
papryką,1 łyżka
szczypiorku,1 łyżeczka łagodnej
przyprawy curry,
sólSOS5 łyżek
śmietany 18-procentowej,5 łyżek
jogurtu naturalnego,2 łyżki
soku z cytryny,1 łyżka
keczupu,1/2 łyżeczki
bazylii,1 łyżeczka do
kawy cukru pudru,l łyżeczka
słodkiej papryki,1/4 łyżeczki
imbiru,1/2 łyżeczki łagodnej
przyprawy curry,
pieprz,
sólRyż ugotować na sypko w posolonej wodzie z dodatkiem
curry i ostudzić.
Tuńczyka osączyć i rozdrobnić.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Każdą
oliwkę przekroić na cztery części.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić w kostkę (usunąć nasiona).
Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać
szczypiorek, wymieszać, doprawić do smaku. Przygotować sos: połączyć wszystkie składniki i starannie wymieszać.
Sałatkę polać sosem i ponownie wymieszać. Podawać z
pieczywem.(4-5 porcji)