ßßß Cookit - przepis na Faszerowane muszle

Faszerowane muszle

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron duże muszle 18 sztuk
ser mielony 250 gramów
pieczarki 250 gramów
szynka 60 gramów
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
papryka żółta 0,5 sztuk
parmezan 100 gramów
masło 3 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pomidory konserwowe 1 puszka
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
chili według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu z odrobina oleju. Odcedzony ułożyć na lnianej ściereczce.
Oczyszczona, posiekana cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojona w kostkę paprykę i szynkę. Smażyć 4 minuty, dodać pokrojone oczyszczone pieczarki i smażyć, aż woda odparuje. Zdjąć z ognia i dodać twaróg, posiekana natkę. Mieszając, doprawić sola oraz pieprzem. Farszem nadziewać makaron, układać w naczyniu żaroodpornym, posypać tartym parmezanem. Oczyszczony, posiekany czosnek podsmażyć na oliwie, dodać posiekana natkę oraz zmiksowane pomidory i gotować kilka minut. Mieszając, doprawić chili, solą oraz cukrem. Sosem zalać makaronowe muszle. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11543/Faszerowane-muszle