ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron duże muszle 18 sztukser mielony 250 gramówpieczarki 250 gramówszynka 60 gramówcebula 1 sztukpapryka czerwona 0,5 sztukpapryka żółta 0,5 sztukparmezan 100 gramówmasło 3 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniapomidory konserwowe 1 puszkaczosnek 3 ząbkioliwa 3 łyżek stołowychchili według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu z odrobina oleju. Odcedzony ułożyć na lnianej ściereczce.Oczyszczona, posiekana cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojona w kostkę paprykę i szynkę. Smażyć 4 minuty, dodać pokrojone oczyszczone pieczarki i smażyć, aż woda odparuje. Zdjąć z ognia i dodać twaróg, posiekana natkę. Mieszając, doprawić sola oraz pieprzem. Farszem nadziewać makaron, układać w naczyniu żaroodpornym, posypać tartym parmezanem. Oczyszczony, posiekany czosnek podsmażyć na oliwie, dodać posiekana natkę oraz zmiksowane pomidory i gotować kilka minut. Mieszając, doprawić chili, solą oraz cukrem. Sosem zalać makaronowe muszle. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: