ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 3 szklanekproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmargaryna 1 kosteksmalec 2 łyżek stołowychśmietana 2 łyżek stołowychżółtko 4 sztukcukier 1.75 szklanekcukier waniliowy 10 gramówsól według uznaniabudyń śmietankowy 4 sztukbrzoskwinie w puszce 1 sztukmleko według uznaniamiód 5 łyżek stołowychser zmielony 1 kilogramówcukier puder według uznaniajajko 4 sztukolejek cytrynowy według uznaniarodzynki 100 gramówbiałko 4 sztukwiórki kokosowe 150 gramówWykonanie:Z podanych składników na stolnicy wyrobić kruche ciasto i wylepić nim dno dużej blachy, wyścielonej papierem do pieczenia (mąka,proszek do pieczenia, margaryna 0,5 kostki, smalec, śmietana, żółtka, cukier 0,75 szklanki, cukier waniliowy, szczypta soli).Brzoskwinie odcedzić. Do syropu dolać mleka, tak aby było 1 litr płynu i na tym ugotować trzy budynie, dodając miód i cukru do smaku. Gorący budyń wylewamy na ciasto w blaszce, a na nim układamy pokrojone brzoskwinie, lekko wciskając w budyń, to posypujemy warstwą wiórek kokosowych i odstawiamy.Miękką margarynę (0.5 kostki) ucieramy z cukrem (do smaku) i miodem (3 łyżki), dodając po żółtku i po trochę ser,aromat, proszek budyniowy. Wszystko dobrze ucieramy i łączymy z wymoczonymi rodzynkami, a na końcu z pianą ubitą na sztywno.Masę serową wylewamy na pozostałe warstwy w blaszce. Pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach.Pozostałe 4 białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i na koniec dosypujemy cukier (1 szklanka) i ubijamy tak długo, aż cukier się rozpuści, dodajemy wiórki kokosowe i łyżką mieszamy. Po ok. 50 minutach pieczenia wyjmujemy sernik i rozsmarowujemy na nim kokosową bezę, pieczemy jeszcze ok.15 - 20 minut, zmniejszając gaz.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: