ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukcukier 1/2 szklanekcukier waniliowy 1 sztukkwaśna śmietana 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmargaryna 1/2 kostekmąka 2 szklanekkakao 1/2 szklanekjajka 2 sztukżółtka 4 sztukcukier 3/4 szklanekSer zmielony dwukrotnie 1 kilogramówmleko 1 1/2 szklanekolej 3/4 szklanekbudyń waniliowy 2 sztukrodzynki 5 łyżek stołowychbrzoskwinie 1 puszkaWykonanie:Z ośmiu pierwszych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć na natłuszczoną blachę zostawiając niewielką kulkę na kratki.Z kolejnych składników zrobić masę serową, miksując wszystkie przez około 10 min-białka oddzielamy od zółtek, i ubite na sztywną pianę dodajemy na końcu, mieszając delikatnie masę łyżką.Rodzynki sparzyc i oprószyć mąką. Dodać do masy. Wyłożyć na ciasto.Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić każdą na 4 części i wyłożyć na masę, dociskając żeby się "zapadły".Na serniku zrobić kratkę z cienkich wałeczków ciasta.Piec ok 50-60 min w 180 st.C.Autor: IzkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-27wygląda pysznie:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: