Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
cukier 1/2 szklanek
cukier waniliowy 1 sztukkwaśna
śmietana 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
margaryna 1/2 kostek
mąka 2 szklanek
kakao 1/2 szklanek
jajka 2 sztuk
żółtka 4 sztuk
cukier 3/4 szklanek
Ser zmielony dwukrotnie 1 kilogramów
mleko 1 1/2 szklanek
olej 3/4 szklanek
budyń waniliowy 2 sztuk
rodzynki 5 łyżek stołowych
brzoskwinie 1 puszkaWykonanie:Z ośmiu pierwszych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć na natłuszczoną blachę zostawiając niewielką kulkę na kratki.Z kolejnych składników zrobić masę
serową, miksując wszystkie przez około 10 min-
białka oddzielamy od
zółtek, i ubite na sztywną pianę dodajemy na końcu, mieszając delikatnie masę łyżką.
Rodzynki sparzyc i oprószyć
mąką. Dodać do masy. Wyłożyć na ciasto.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić każdą na 4 części i wyłożyć na masę, dociskając żeby się "zapadły".Na serniku zrobić kratkę z cienkich wałeczków ciasta.Piec ok 50-60 min w 180 st.C.Autor: IzkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-27wygląda pysznie:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: