ßßß
Ciasto:2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru + 2 czubate łyżki140g margaryny2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajkaMasa serowa:1 kg twarogu3 żółtka1 szklanka cukrucukier waniliowybudyń waniliowy1/2 szklanki oleju1 szklanka mlekaPianka:3 białka1/4 szklanki cukru1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy na blachę. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i do jeszcze zimnego wstawiamy blaszkę z ciastem. Pieczemy około 10 minut, czyli w czasie kiedy będziemy przygotowywać masę serową.

2. W wysokiej misce umieszczamy składniki na masę serową. Miksujemy do połączenia składników.
3. Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i wylewamy na nie masę serową.
4. Przygotowujemy piankę. W misce umieszczamy białka i cukier. Miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania sztywnej piany. Po 30 minutach wyciągamy ciasto z piekarnika i wykładamy na nie pianę.

5. Blaszkę wstawiamy do piekarnika. Po upływie 10 minut temperaturę zmniejszamy do 160 stopni i pieczemy tak długo, by czas spędzony w piekarniku wynosił godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy tam sernik na 30 minut. Następnie studzimy na blacie i przekładamy do lodówki.Tak wygląda zaraz po upieczeniu :
A tak po nocy spędzonej w lodówce (już w wersji uszczuplonej:))

