Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 48(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie 1 porcja
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek stołowych
margaryna 0,5 kostek
zółtka 2 sztuk
śmietana kwaśna 1,5 łyżek stołowych
cukier 0.25 szklanek
cukier waniliowy 0,5 porcja
masło według uznania
twarożek 400 gramów
jajka 3 sztuk
cukier 70 gramów
aromat cytrynowy 10 krople
cukier waniliowy 0,5 porcja
budyń waniliowy 1 sztuk
mleko 125 mililitrów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
mąka według uznaniaWykonanie:Ciasto kruche:
Mąkę wymieszać z 2 łyżeczkami proszku, posiekać z
margaryną,
żółtkami, kwaśną
śmietaną, dodać
cukier i
cukier waniliowy, zarobić ciasto. Z kruchego ciasta formować kulki, rozpłaszczać i wykładać nim nasmarowane
masłem formy do muffinek lub babeczek. Masa twarogowa: Zmielony dwukrotnie
twaróg wymieszać z 3
żółtkami,
cukrem,
aromatem cytrynowym,
cukrem waniliowym, budyniami, wlać
mleko i wsypać 1 płaską łyżeczką
proszku do pieczenia. Miksować bardzo dokładnie, około 10-15 minut. Dodać ubitą na sztywną pianę
białek z 3 jaj. Wymieszać delikatnie łyżką. Dodać sparzone i oprószone
mąką rodzynki, wymieszać. Masę
twarogową wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni. Nakładać około 2 łyżki masy twarogowej i wciskać do niej ćwiartkę
brzoskwini z puszki.Piec w 180 stopniach przez około 20-30 minut-aż się zarumienią. Przed pieczeniem można wyłożyć na serniczki po łyżce
bezy kokosowej-2
białka ubić na sztywno z kilkoma łyżkami
cukru, dodać 10 deko
wiórków kokosowych.Dekorować dowolnie.Autor: IzkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: