ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 48(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegobrzoskwinie 1 porcjamąka 250 gramówproszek do pieczenia 1,5 łyżek stołowychmargaryna 0,5 kostekzółtka 2 sztukśmietana kwaśna 1,5 łyżek stołowychcukier 0.25 szklanekcukier waniliowy 0,5 porcjamasło według uznaniatwarożek 400 gramówjajka 3 sztukcukier 70 gramówaromat cytrynowy 10 kroplecukier waniliowy 0,5 porcjabudyń waniliowy 1 sztukmleko 125 mililitrówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychrodzynki 2 łyżek stołowychmąka według uznaniaWykonanie:Ciasto kruche: Mąkę wymieszać z 2 łyżeczkami proszku, posiekać z margaryną, żółtkami, kwaśną śmietaną, dodać cukier i cukier waniliowy, zarobić ciasto. Z kruchego ciasta formować kulki, rozpłaszczać i wykładać nim nasmarowane masłem formy do muffinek lub babeczek. Masa twarogowa: Zmielony dwukrotnie twaróg wymieszać z 3 żółtkami, cukrem, aromatem cytrynowym, cukrem waniliowym, budyniami, wlać mleko i wsypać 1 płaską łyżeczką proszku do pieczenia. Miksować bardzo dokładnie, około 10-15 minut. Dodać ubitą na sztywną pianę białek z 3 jaj. Wymieszać delikatnie łyżką. Dodać sparzone i oprószone mąką rodzynki, wymieszać. Masę twarogową wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni. Nakładać około 2 łyżki masy twarogowej i wciskać do niej ćwiartkę brzoskwini z puszki.Piec w 180 stopniach przez około 20-30 minut-aż się zarumienią. Przed pieczeniem można wyłożyć na serniczki po łyżce bezy kokosowej-2 białka ubić na sztywno z kilkoma łyżkami cukru, dodać 10 deko wiórków kokosowych.Dekorować dowolnie.Autor: IzkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: