Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szczupak 1 sztuk
miód 0.5 szklanek
grzyby suszone 100 gramów
cebula 2 sztuk
natka pietruszki według uznania
bułka 2 sztuk
mleko 1 szklanek
jajko 2 sztuk
bułka tarta 2.5 łyżek stołowych
marchew 2 sztuk
pietruszka 2 sztuk
wino białe 0.5 szklanek
masło 1 szklanek
olej 1 łyżek stołowych
imbir według uznania
papryka słodka według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Sprawionego
szczupaka posmarować
miodem, oprószyć
imbirem i
solą, posmarować jeszcze raz
miodem i natrzeć
słodką papryką. Ugotowane i posiekane
grzyby, pokrojoną
cebulę i
natkę udusić, odparować, dodać namoczone w
mleku i odciśnięte
bułki,
jajka. Dobrze wymieszać, doprawić
solą i
pieprzem oraz
imbirem, zagęścić
bułką tartą.
Rybę wypełnić farszem, zaszyć i umieścić na brytfance grzbietem do góry, podkładając pod nią kawałki
marchwi i
pietruszki tak, aby nie dotykała dna brytfanki. Ogon
szczupaka można lekko zgiąć. Podlać połową
białego wina i roztopionym
masłem zmieszanym z
olejem. Piec w 150 stopniach ok. 40 minut, polewając na przemian pozostałym
winem i
wodą.Uwagi:
Masło do potrawy należy rozpuścić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: