ßßß
SKŁADNIKI :- 5 jajek ugotowanych na twardo- 1 jajko surowe- pęczek pietruszki- 1 bułka czerstwa namoczona w mleku- sól- pieprz- jarzynka- papryka słodka- 1 cała cebula- olej do smażenia- bułka tarta do panierowania
WYKONANIE:Gotujemy jajka na twardo obieramy z łupinek ścieramy na grubej tarce wbijamy jajko surowe dodajemy dobrze wyciśniętą bułkę czerstwą ścieramy cebulę doprawiamy solą pieprzem ,jarzynką i papryką słodką na koniec siekamy pęczek pietruszki i wszystko razem wyrabiamy.Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Dobrze smakują z sosem czosnkowym.SOS CZOSNKOWY.- 3 -4 ząbki czosnku wyciskamy do miseczki dodajemy 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka śmietany 18% sól pieprz świeżo mielony szczypta cukru i sos gotowy .