Zdążyłam z kolacją, załapie się jeszcze na akcję "Jajka po prostu!". ;) Przepis z maglowanej ostatnio "Cecylki ". Polecam!4 jajkaczerstwa bułkaszklanka mlekacebulamały serek topionyłyżka drobno posiekanej natki pietruszkibułka tartaolej do smażeniasól, pieprzJajka ugotować na twardo. Bułkę zalać mlekiem i namoczyć. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć do zarumienienia. Ugotowane jajka zmielić z namoczoną i odciśniętą bułką (ja tylko posiekałam). Dodać bułkę tartą, serek, cebulę, natkę pietruszki. Przyprawić. Wymieszać wszystkie składniki. Jeśli powstała masa jest niezbyt gęsta, dodać jeszcze bułki tartej. Uformować kotleciki (u mnie 6 średniej wielkości). Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć do zarumienienia.Smacznego!