Wykonanie
            Smaczne kotleciki z 
pieczarek. Przepis wypatrzyłam na blogu Lawendowy Dom . Wyglądały taki wiosennie, że musiałam je jak najszybciej zrobić. Miałam wszystkie składniki, a zamiast 
pietruszki i 
bułki dałam swoją mieszankę z tego przepisu. Pasowała idealnie.

składniki150 g 
pieczarek1 mała 
cebula4 
jajka (3 ugotowane na twardo, jedno surowe)pęczek 
natki pietruszki posiekanej
sólpieprz3 łyżki 
bułki tartej + 
bułka do obtoczenia
olej do smażeniaprzygotowanie
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 
Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać 
olej, zeszklić 
cebulę, dodać 
pieczarki, smażyć ok 6 minut, zestawić z ognia. 
Jajka i 
natkę drobno posiekać, dodać do podsmażonych 
pieczarek, doprawić 
solą i 
pieprzem. Wbić 
jajko, dodać 3 łyżki 
bułki tartej, wyrobić masę tak, by składniki się połączyły. Formować niewielkie kotlety, obtaczać je w 
bułce i smażyć na gorącym tłuszczu na złoto. Smacznego!




