ßßß
Potrzebujemy:Naleśniki500 g pieczarek1 cebulę1/2 pęczka natki pietruszkisólpieprz2-3 łyżki masła1 jajkobułkę tartąolejKrok po kroku:Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki. Zostawiamy je do ostygnięcia.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na maśle.Pieczarki kroimy w drobną kostkę i dokładamy do cebuli.Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy aż płyn wyparuje.Na koniec dodajemy natkę pietruszki i mieszamy.Na ostudzonego naleśnika nakładamy farsz, zakładamy górę i boki naleśnika do środka, a następnie zwijamy w rulonik.Gotowe ruloniki obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Smacznego! :-)Przepis bierze udział w akcji Smaczna jesień, ponieważ grzyby zawsze kojarzą mi się z tą porą roku ;-)




