ßßß Cookit - przepis na Pulpety rybne w sosie

Pulpety rybne w sosie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sok cytrynowy według uznania
śmietana 100 mililitrów
oliwa 1 łyżek deserowych
estragon 1 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
szczypiorek 0.5 pęczek
bulion 1.5 szklanek
ziele angielskie 3 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
mleko 0.3 szklanek
tosty 1 sztuk
jajka 1 sztuk
marchew 1 sztuk
cebula 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
ryba morska 600 gramów
Wykonanie:
Cebulę i marchewkę obierz.Włóż do garnka razem z przyprawami.Dołóż filety.Zalej wodą.Poczekaj,aż woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 5 minut.Ugotowaną rybę i cebulę posiekaj.Dodaj uprzednio namoczony w mleku i odciśnięty tost, startą marchewkę oraz jabłko.Masę przypraw do smaku solą i pieprzem.Starannie wymieszaj.Uformuj z niej małe, okrągłe pulpeciki. Panieruj w mące i wrzucaj na posolony wrzątek.Gotuj pod przykryciem około 6 minut.Trzymaj w cieple.Przygotuj sos: Cebulę obierz, posiekaj.Wrzuć na rozgrzaną oliwę , usmaż na szklistą.Porusz mąką zasmaż.Dolej zimny bulion.Mieszając, zagotuj.Dodaj posiekane zioła i śmietanę, podgrzej.Przypraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.Ciepłym sosem polej pulpety
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3334/Pulpety-rybne-w-sosie