Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sok cytrynowy według uznania
śmietana 100 mililitrów
oliwa 1 łyżek deserowych
estragon 1 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
szczypiorek 0.5 pęczek
bulion 1.5 szklanek
ziele angielskie 3 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
mleko 0.3 szklanektosty 1 sztuk
jajka 1 sztuk
marchew 1 sztuk
cebula 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
ryba morska 600 gramówWykonanie:
Cebulę i
marchewkę obierz.Włóż do garnka razem z przyprawami.Dołóż filety.Zalej
wodą.Poczekaj,aż
woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 5 minut.Ugotowaną
rybę i
cebulę posiekaj.Dodaj uprzednio namoczony w
mleku i odciśnięty tost, startą
marchewkę oraz
jabłko.Masę przypraw do smaku
solą i
pieprzem.Starannie wymieszaj.Uformuj z niej małe, okrągłe pulpeciki. Panieruj w
mące i wrzucaj na posolony wrzątek.Gotuj pod przykryciem około 6 minut.Trzymaj w cieple.Przygotuj sos:
Cebulę obierz, posiekaj.Wrzuć na rozgrzaną
oliwę , usmaż na szklistą.Porusz
mąką zasmaż.Dolej zimny
bulion.Mieszając, zagotuj.Dodaj posiekane
zioła i
śmietanę, podgrzej.Przypraw
sokiem z cytryny,
solą oraz
pieprzem.Ciepłym sosem polej pulpetyAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: