ßßß
Cookit - przepis na Sos z podgrzybków
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sos z podgrzybków
Składniki
Mleko
Estragon
Sól
Pieprz
Cebula
Śmietana
Mąka
Natka pietruszki
Wykonanie
400 gr podgrzybków (mogą być mrożone)1 szkl
mleka
1 łyżeczka kucharkaszczypta
estragonu
sól
pieprz
pól
cebulki
tłuszcz do smażenia150 ml
śmietany
2 łyżeczki
mąki
kukurydzianej
natka pietruszki
Grzyby
rozmrozić, podlać
mlekiem
, dodać
przyprawy
i przyrumienioną na tłuszczu
cebulkę
, gotować ok 15 min, od czasu do czasu mieszając.
Śmietanę
rozmieszać z
mąką
kukurydzianą i dodać do sosu, rozmieszać i zagotować. Podawać z
kaszą gryczaną
.Posypać
natką pietruszki
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/12/sos-z-podgrzybkow.html
Przepisy powiązane
Opieńki w roli głownej - Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.
Kotleciki z piersi kurczaka w cieście.
Sos z maślaczków
163. Makaron z sosem kurkowym
Sos cebulowy biały
Składniki powiązane (0)