Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 300 gramów
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 1 plastryrosół 0 . 5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Cebulę obrać , opłukać, pokroić. Rosół zagotować, do wrzącego włożyć
cebulę, ugotować do miękkości.Ostudzić, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Stopić
masło , dodać przesianą
mąkę, wymieszać, rozprowadzić
mlekiem, mieszając trzepaczką, doprawić do wrzenia. Wymieszać z przecierem
cebulowym. Przyprawić
solą i
pieprzem. Ozdobić
prażona cebulka.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetne i pyszne :))) Polecam !!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: