ßßß Cookit - przepis na Sos cebulowy biały

Sos cebulowy biały

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 300 gramów
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 1 plastry
rosół 0 . 5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Cebulę obrać , opłukać, pokroić. Rosół zagotować, do wrzącego włożyć cebulę, ugotować do miękkości.Ostudzić, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Stopić masło , dodać przesianą mąkę, wymieszać, rozprowadzić mlekiem, mieszając trzepaczką, doprawić do wrzenia. Wymieszać z przecierem cebulowym. Przyprawić solą i pieprzem. Ozdobić prażona cebulka.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Świetne i pyszne :))) Polecam !!!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6386/Sos-cebulowy-bialy