Wykonanie
            Torcik ten wymyśliłam kiedy miałam 16, może 17 lat. Łączy w sobie wszystko to co lubię, naleśniki, 
grzyby, 
ser... Polubił go też mój Mężczyznapotrzebne składniki:8-10 naleśników,0,5 kilograma 
grzybów leśnych (jesieniom zawsze zbieramy i mrozimy spore ilości), ale mogą też być 
pieczarki,2 
cebule,4 łyżki 
masła,2 szklanki 
mleka,150 g 
sera żółtego startego na tarce,2 łyżki 
mąki,
sól, 
pieprz, 
gałka muszkatołowa.
Cebule kroimy w kostkę, szklimy na 2 łyżkach 
masła, następnie dodajemy 
grzyby, doprawiamy i dusimy około pół godziny. wszystko rozdrabniamy blenderem.Pozostałe 2 łyżki 
masła rozpuszczamy w rondelku, dodajemy 
mąkę, 
mleko oraz około 120 g 
sera, doprawiamy i robimy beszamel, (przepis znajdziecie TUTAJ ).Beszamel łączymy ze zmiksowanymi 
grzybkami.Okrągłe naczynie żaroodporne wytłuszczamy 
masłem i układamy w nim pierwszy naleśnik, smarujemy do masą 
grzybowo-beszamelową, przykrywamy kolejnym naleśnikiem i przyciskamy, czynność powtarzamy do momentu wykorzystania wszystkich naleśników i masy. Ostatnią warstwą powinien być beszamel z 
grzybami. Posypujemy go resztą 
sera i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut.Aby dobrze pokroić torcik po wyjęciu z piekarnika trzeba go zostawić na jakieś 15 minut, aby delikatnie przestygł.
