ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofasolka szparagowa 150 gramówcukinia 1 sztukziemniaki 2 sztukmarchewka 1 sztukseler naciowy 2 łodygamakaron drobny 100 gramówczosnek 0,5 ząbkiparmezan 50 gramówoliwa 3,5 łyżek stołowychorzeszki pinii 2 łyżek stołowychlistki bazylii 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona marchewkę i seler pokroić na plastry, a umyta cukinie na półplasterki. Oczyszczone ziemniaki pokroić na nieduże kawałki. Wszystkie warzywa wraz z oczyszczoną fasolą (może tez być mrożona) wrzucić do garnka i zalać 1 litrem zimnej wody. Gotować 10 minut, dodać makaron i gotować kolejne 10 minut. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Pesto: parmezan drobno zetrzeć, bazylię posiekać, czosnek rozdrobnić, a orzeszki rozgnieść. Wszystkie składniki wrzucić do blendera, wlać oliwę i zmiksować.Zupę rozlać na talerze, a na wierzchu położyć po łyżce pesto.Uwagi:Wodę do gotowania warzyw można zastąpić bulionem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: