ßßß Cookit - przepis na Minestrone z domowym pesto

Minestrone z domowym pesto

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasolka szparagowa 150 gramów
cukinia 1 sztuk
ziemniaki 2 sztuk
marchewka 1 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
makaron drobny 100 gramów
czosnek 0,5 ząbki
parmezan 50 gramów
oliwa 3,5 łyżek stołowych
orzeszki pinii 2 łyżek stołowych
listki bazylii 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczona marchewkę i seler pokroić na plastry, a umyta cukinie na półplasterki. Oczyszczone ziemniaki pokroić na nieduże kawałki. Wszystkie warzywa wraz z oczyszczoną fasolą (może tez być mrożona) wrzucić do garnka i zalać 1 litrem zimnej wody. Gotować 10 minut, dodać makaron i gotować kolejne 10 minut. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Pesto: parmezan drobno zetrzeć, bazylię posiekać, czosnek rozdrobnić, a orzeszki rozgnieść. Wszystkie składniki wrzucić do blendera, wlać oliwę i zmiksować.
Zupę rozlać na talerze, a na wierzchu położyć po łyżce pesto.
Uwagi:
Wodę do gotowania warzyw można zastąpić bulionem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z serem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10179/Minestrone-z-domowym-pesto