Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasolka szparagowa 150 gramów
cukinia 1 sztuk
ziemniaki 2 sztuk
marchewka 1 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
makaron drobny 100 gramów
czosnek 0,5 ząbki
parmezan 50 gramów
oliwa 3,5 łyżek stołowych
orzeszki pinii 2 łyżek stołowychlistki
bazylii 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
marchewkę i
seler pokroić na plastry, a umyta
cukinie na półplasterki. Oczyszczone
ziemniaki pokroić na nieduże kawałki. Wszystkie warzywa wraz z oczyszczoną
fasolą (może tez być mrożona) wrzucić do garnka i zalać 1 litrem zimnej
wody. Gotować 10 minut, dodać
makaron i gotować kolejne 10 minut. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Pesto:
parmezan drobno zetrzeć,
bazylię posiekać,
czosnek rozdrobnić, a orzeszki rozgnieść. Wszystkie składniki wrzucić do blendera, wlać
oliwę i zmiksować.Zupę rozlać na talerze, a na wierzchu położyć po łyżce pesto.Uwagi:
Wodę do gotowania warzyw można zastąpić
bulionem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: