ßßß
Polecam przepis na pierogi mięsne z mięsa gotowanego z rosołu ..Składniki na rosół:Około kilograma mięsa wołowego u mnie nie bardzo tłustegoćwiartka z kurczaka3-4 marchewki,2 pietruszki,średni seler,1 cebule zrumienionąduży por2 ząbki czosnku,liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w kuleczkach, lubczyk, na koniec natka pietruszki do posypania rosołudodatkowo do farszu:2 cebule zrumienione na maśle z olejemdużo pieprzuczosnek granulowany, majeranek, kminek mielony,sól do smakuWykonanieZ podanych wyżej produktów gotujemy klasyczny rosół..miękkie przestudzone mięso przekręcamy przez maszynkę .na końcu przekręcamy 2 marchwie i 1 pietruszkę i pół selera..Cebulę przesmażamy na złoty kolor i wraz z tłuszczem wlewamy do zmielonego mięsa..Farsz wyrabiamy dodając nieco rosołu by nie był suchy .doprawiamy do smaku przyprawami oraz solą..Tak zrobionym farszem nadziewamy ciasto ..gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Wyciągamy łyżką cedzakową..Polewamy przesmażoną na tłuszczu /u mnie na smalcu domowej roboty/ cebulką..SmacznegoPowiązany przepis:pierogi ze szpinakiem i serem fettapierogi z jabłkami i cynamonemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisychatka Baby Jaginapój odchudzający z mięty i imbirupierogi z jabłkami i cynamonemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemzapiekanka z brokułami i kurczakiemMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy