Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEpierogi z
mięsemPolecam przepis na pierogi
mięsne z
mięsa gotowanego z rosołu ..Składniki na rosół:Około kilograma
mięsa wołowego u mnie nie bardzo tłustegoćwiartka z
kurczaka3-4
marchewki,2
pietruszki,średni
seler,1
cebule zrumienionąduży
por2 ząbki
czosnku,
liść laurowy,
ziele angielskie,
pieprz w kuleczkach,
lubczyk, na koniec
natka pietruszki do posypania rosołudodatkowo do farszu:2
cebule zrumienione na
maśle z olejemdużo
pieprzuczosnek granulowany,
majeranek,
kminek mielony,
sól do smakuWykonanieZ podanych wyżej produktów gotujemy klasyczny rosół..miękkie przestudzone
mięso przekręcamy przez maszynkę .na końcu przekręcamy 2 marchwie i 1
pietruszkę i pół
selera..
Cebulę przesmażamy na złoty kolor i wraz z tłuszczem wlewamy do zmielonego
mięsa..Farsz wyrabiamy dodając nieco rosołu by nie był suchy .doprawiamy do smaku
przyprawami oraz
solą..Tak zrobionym farszem nadziewamy ciasto ..gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Wyciągamy łyżką cedzakową..Polewamy przesmażoną na tłuszczu /u mnie na
smalcu domowej roboty/
cebulką..SmacznegoPowiązany przepis:pierogi ze
szpinakiem i
serem fettapierogi z
jabłkami i
cynamonemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisychatka Baby Jagi
napój odchudzający z
mięty i
imbirupierogi z
jabłkami i
cynamonemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy