Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEpierogi ze
szpinakiem i
serem fetta
Uwielbiam pierogi…cały czas z nimi eksperymentuje tz. z nadzieniem..Polecam ze
szpinakiem i
serem fetta są na prawdę pyszneSkładniki na farsz:1 opakowanie
szpinaku2-3 ząbki
czosnku1
ser fetta
masło lub
olej do smażenia
pieprzWykonanie:Na dużej patelni rozgrzewamy
masło. Dajemy posiekany (lub przeciśnięty przez wyciskacz)
czosnek. chwilkę razem przesmażamy. Dodajemy opłukany i pokrojony
szpinak .który smażymy do miękkości a
woda wyparuje . Dodajemy
ser fetta. Mieszamy aż do momentu rozpuszczenia się
sera. Doprawiamy
pieprzem do smaku.nakładamy na ciasto pierogowe..Przepis w linku poniżej ..ciasto na pierogiPolewamy roztopionym
masłem..Smacznego ..Powiązany przepis:pieczeń wołowapierogi z
mięsemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisychatka Baby Jagi
napój odchudzający z
mięty i
imbirupierogi z
jabłkami i
cynamonemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy