ßßß Cookit - przepis na pieczeń wołowa

pieczeń wołowa

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
pieczeń wołowa
Polecam przepis na pieczeń wołową ..Jest nie dość .że bardzo smaczna to sos z pieczeni wołowej jest przepyszny..
Składniki:
4 łyżek sosu sojowego
1 łyżki ostrej musztardy
kilka gałązek rozmarynu
sól
pieprz
oliwa z oliwek
3 ząbki czosnku
1.2-1.5 kg rostbefu wołowego w 1 kawałku (z kością lub bez)
Wykonanie:
Na marynatę mieszamy sos sojowy , musztardę, drobno posiekane listki rozmarynu z 2 gałązek, sól i pieprz i oliwę. Dodajemy rozgnieciony czosnek i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą, odstawiamy najlepiej na noc minimum 2-3 godziny. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni. Mięso włożyć do brytfanki lub naczynia żaro z przykrywką i wstawiamy do piekarnika. Po około 20 minutach przewracamy i ponownie smażymy następne 20 minut .Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy 1.5- 2 godziny od czasu do czasu podlewając..
Pieczeń wyjmujemy na deskę do krojenia, lecz przed krojeniem nalezy odczekać kilka minut, aby pieczeń „odpoczęła”. Podajemy pokrojoną na plastry z kopytkami lub ziemniakami i kapustą kiszoną lub czerwoną.
Powiązany przepis:
zapiekanka z tuńczykiem
pierogi ze szpinakiem i serem fetta
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
chatka Baby Jagi
napój odchudzający z mięty i imbiru
pierogi z jabłkami i cynamonem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
zapiekanka z ryżem, kurczakiem
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/pieczen-wolowa