Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEpieczeń wołowa
Polecam przepis na pieczeń wołową ..Jest nie dość .że bardzo smaczna to sos z pieczeni wołowej jest przepyszny..
Składniki:4 łyżek
sosu sojowego1 łyżki ostrej
musztardykilka gałązek
rozmarynusólpieprzoliwa z oliwek3 ząbki
czosnku1.2-1.5 kg
rostbefu wołowego w 1 kawałku (z kością lub bez)Wykonanie:Na marynatę mieszamy
sos sojowy ,
musztardę, drobno posiekane listki
rozmarynu z 2 gałązek,
sól i
pieprz i
oliwę. Dodajemy rozgnieciony
czosnek i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą, odstawiamy najlepiej na noc minimum 2-3 godziny. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni.
Mięso włożyć do brytfanki lub naczynia żaro z przykrywką i wstawiamy do piekarnika. Po około 20 minutach przewracamy i ponownie smażymy następne 20 minut .Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy 1.5- 2 godziny od czasu do czasu podlewając..Pieczeń wyjmujemy na deskę do krojenia, lecz przed krojeniem nalezy odczekać kilka minut, aby pieczeń „odpoczęła”. Podajemy pokrojoną na plastry z kopytkami lub
ziemniakami i
kapustą kiszoną lub czerwoną.
Powiązany przepis:zapiekanka z
tuńczykiempierogi ze
szpinakiem i
serem fettaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisychatka Baby Jagi
napój odchudzający z
mięty i
imbirupierogi z
jabłkami i
cynamonemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy