Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Chef wszystkich Chef-ówCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 łyżeczki
kminkupół
awokado2 łyżeczki
suszonego oregano1 gruby plasterek
żółtego sera2
papryczki chilikolendra lub
bazylia2 ząbki
czosnku1
pomidor1 łyżka
brązowego cukru1/2 małej
czerwonej cebuli1 łyżeczka koncentratu
pomidor owego
limonka lub
cytryna1
czerwona cebula1 puszka
pomidor ów2 łyżki
jogurtu1 puszka
czerwonej fasolki1 łyżeczka
słodkiej papryki200 ml
bulionuoliwa z oliweksólpieprzPikantna zupa meksykanska - sposób przygotowania: Zupa. Na rozgrzaną patelnię wrzuć
kminek i
oregano. Smaż, ciągle mieszając, przez 30 sekund. Dodaj pokrojoną w kostkę
cebulę i
chili (bez nasion), smaż przez 2 minuty na średnim ogniu. Rozgnieć
czosnek i dodaj
cukier, smaż ciągle mieszając. Następnie dodaj
koncentrat pomidorowy,
pomidory w puszce,
fasolę i
bulion. Zamieszaj i zostaw na średnim ogniu pod przykryciem na 15-20 minut. Dodatki: pokrój w grubą kostkę
awokado i
żółty ser.
Awokado genialnie łagodzi ostrość
chili. Salsa pomidorowa: rozdrobnione
pomidory z
cebulą i
kolendrą dopraw
solą i
pieprzem oraz strop
sokiem z limonki. Do talerza na zupę wkładamy kolejno zupę,
ser żółty,
awokado, 3-4 łyżki pomidorowej salsy, 1 łyżkę
jogurtu,
kolendrę.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu