ßßß Cookit - przepis na Pikantna zupa meksykanska

Pikantna zupa meksykanska

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Chef wszystkich Chef-ów
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia meksykańska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 łyżeczki kminku
pół awokado
2 łyżeczki suszonego oregano
1 gruby plasterek żółtego sera
2 papryczki chili
kolendra lub bazylia
2 ząbki czosnku
1 pomidor
1 łyżka brązowego cukru
1/2 małej czerwonej cebuli
1 łyżeczka koncentratu pomidor owego
limonka lub cytryna
1 czerwona cebula
1 puszka pomidor ów
2 łyżki jogurtu
1 puszka czerwonej fasolki
1 łyżeczka słodkiej papryki
200 ml bulionu
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Pikantna zupa meksykanska - sposób przygotowania: Zupa. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kminek i oregano. Smaż, ciągle mieszając, przez 30 sekund. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i chili (bez nasion), smaż przez 2 minuty na średnim ogniu. Rozgnieć czosnek i dodaj cukier, smaż ciągle mieszając. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory w puszce, fasolę i bulion. Zamieszaj i zostaw na średnim ogniu pod przykryciem na 15-20 minut. Dodatki: pokrój w grubą kostkę awokado i żółty ser. Awokado genialnie łagodzi ostrość chili. Salsa pomidorowa: rozdrobnione pomidory z cebulą i kolendrą dopraw solą i pieprzem oraz strop sokiem z limonki. Do talerza na zupę wkładamy kolejno zupę, ser żółty, awokado, 3-4 łyżki pomidorowej salsy, 1 łyżkę jogurtu, kolendrę.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163741586/pikantna zupa meksykanska/p