Wykonanie
            czyli pyszna meksykańska pasta/sos na bazie 
awokado.Dodałam 
pomidora, 
czerwoną cebulę, 
czosnek i voila.Podawać jako przystawkę, z 
chipsami kukurydzianymi typu tortilla, albo tak jak ja - wcinać na tostach :)Niestety nie znalazłam 
kolendry liściastej, więc musiałam się zadowolić suszoną.Co trzeba?2 sztuki 
awokado1 pęczek 
kolendry (u mnie suszona)1 
pomidorsok z połowy 
limonkipół 
czerwonej cebuli1-2 ząbki 
czosnkusól, 
pieprzCo i jak?
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ, rozgnieść go widelcem.
Pomidora, 
cebulkę i 
kolendrę drobno posiekać, dodać do papki z 
awokado.Całość wymieszać, skropić 
sokiem z limonki, 
czosnek przecisnąć przez praskę, przyprawić 
solą, 
pieprzem.Wymieszać.Odstawić do lodówki, celem przegryzienia się całości.Smacz nego!
