Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
BezyAutor
Marta GesslerCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (126 głosów)
Bezy - składniki:4
białka250 dag
cukru pudru1 łyżeczka
soku cytrynowegoBezy - sposób przygotowania:
Białka ubijać, dodając po jednej łyżce
cukier puder. Dodać
sok cytrynowy. Ubijać, aż masa będzie gładka, sztywna i utrzyma się w odwróconej do góry dnem misce. Nagrzać piekarnik do temp. 120 st. C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pianę najlepiej nałożyć do szprycy (narzędzia do dekorowania
tortu kremem) i wyciskając formować małe gwiazdki, kropki, serduszka. Piec (wysuszać) ok. 45 min. Pozostawić do ostygnięcia.
Bezy można podawać z
owocami (
truskawki,
maliny,
brzoskwinie),
lodami, przekładać
kremem czekoladowym z
bitą śmietaną.Do masy bezowej można dodawać różne składniki:
kakao, zmielone
orzechy, niewielką ilość rozpuszczonej
kawy, trochę
soku malinowego lub
wiśniowego. Po upieczeniu
bezy będą miały różne smaki.
Bezy upieczone w kształcie dużych płaskich kół stanowią bazę
tortów.
Bezowe kręgi smarujemy
serkiem waniliowym z
owocami,
bitą śmietaną, kremami
maślanymi.
Bezy
. Kiedy piana jest sztywna, błyszcząca i gładka, kończymy ubijanie. Piekarnik rozgrzewamy do 100 st. C. Na blachę wyłożoną pergaminem wykładamy łyżeczką chmurki piany lub wyciskamy ozdobne rozetki z rękawa cukierniczego i pieczemy około dwóch godzin. Jeżeli zapomnieliśmy zostawić przestrzeń
między bezamiBezyKto to może być?
Bezy, chmurki? Skąd wie, że lubię
bezy ? Nie znam żadnego A. Idę spać. Zjadłam wszystkie
bezy . Może to ANIOŁ?
BEZA 4
białka 250 dag
cukru pudru 1 łyżeczka
soku cytrynowego Białka ubijać, dodając po jednej łyżce
cukier puder. Dodać
sok cytrynowy. Ubijać, aż masa będzieBez czarny - kulinarne odkrycie
alkohol, ja jednak wolę wersję bez procentów, gdyż wydaje mi się, że jest bardziej uniwersalna.Kordiał można przygotowywać na wiele sposobów. Można zagotowywać kwiaty bezpośrednio w
syropie cukrowym lub wkładać je do już ostudzonego
syropu i gotować przez kolejne dni. Osobiście przygotowywałam kordiał naDoskonałym dodatkiem do gazpacho będą na przykład grzanki lub kropla kwaśnej
śmietanki. Zupę możesz również podawać z kromką świeżego, chrupiącego
chleba lub kawałkiem focaccii . Gazpacho - chłodnik warzywny 1 l
soku pomidorowego 1/2 l
soku wielowarzywnego z
pomidorami 4 dorodne
pomidory bezwarzywne z
sosem pomidorowym Sos: 1 łyżka sklarowanego
masła 1 łyżeczka startego
imbiru szczypta
chilli po 1 łyżeczce
kurkumy i mielonego kuminu 1 kg posiekanych
pomidorów bez skórki (mogą być z puszki) 150 g
jogurtu naturalnego sól pieprz chilli Kulki: 300 g ugotowanych w mundurkach, obranychCiepło? Zrób słodkości bez pieczenia!

, dolej 7-8 łyżek
wody i mieszaj do czasu, aż
cukier całkowicie się rozpuści. Wsyp
mleko w proszku, energicznie mieszaj, aby powstała jednolita masa, bez grudek. Dodaj
kakao według uznania (od ilości, jaką wsypiesz, będzie zależała intensywność
czekoladowego smaku bloku i jego kolor. Zdejmij garnek zLetnie obiady na ochłodę. Bez gotowania

komp... Ambition KOMPLET
KAWOWY 17E... DOMOTTI KOMPLET
KAWOWY TULIPAN Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Lekka i aromatyczna
sałatka, dzięki imbirowi i
papryczce chilli. Składniki dostaniesz bez problemu w sklepie. Cieszy nie tylkoAch
ziemniaki, ziemniaczki, czymże byłby bez nich świat...

potrzebne. Wszystko dokładnie mieszam.Masa musi być gęstsza niż klasyczne puree, tak aby można z niej było formować
bezy.Blachę smaruję cienka warstwą
masła, łyżka układam na niej ziemniaczane
bezy i piekę w piekarniku nagrzanym do ok 200st, 10-15 minut aż uzyskają cieniutką skórkę i lekko sięWięcej o
Bezy