Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Ugotuj.to

Fot. ShutterstockCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Lukier królewski - składniki:2
białka2 i 1/3 szklanki
cukru pudru (około 400g)kilka kropel
soku z cytryny lub
octuewentualnie barwniki
Lukier królewski - sposób przygotowania:
Białka wbić do naczynia. Dodać
cukier puder i
sok z cytryny lub
ocet. Miksować na niskich lub średnich obrotach miksera przez około 10-15 minut (
lukier jest wtedy bardziej gładki). Ewentualnie dodać barwnik i ponownie zmiksować. Jeśli
lukier wyjdzie zbyt rzadki, należy dodać do niego jeszcze trochę
cukru pudru (stopniowo), a jeśli zbyt gęsty -
białka. Dekorować ostudzone pierniczki, np. za pomocą rękawa cukierniczego i tylki z cieniutką końcówką lub strzykawki.Jak zrobić lukier? Bardzo łatwo

Jak to zrobić? 2
białka 2 i 1/3 szklanki
cukru pudru (około 400g) kilka kropel
soku z cytryny lub
octu ewentualnie barwniki
Białka wbić do naczynia. Dodać
cukier puder i
sok z cytryny lub
ocet. Miksować na niskich lub średnich obrotach miksera przez około 10-15 minut (
lukier jest wtedy bardziej gładPiernikowe dekoracje - 7 pomysłów

. Najlepszy jest biały
lukier królewski na bazie
białek, który szybko schnie i twardnieje. Aby wyczarować
barwne pierniczki, możesz zabarwić go barwnikami spożywczymi albo skorzystać z tych naturalnych, np. soku z
buraków.
Lukier królewski 2
białka 2 i 1/3 szklanki
cukru pudru (około 400g) kilka kropel soku zDodatki do świątecznych przysmaków, które możesz zrobić sam

chatek będzie
lukier królewski . Szybko twardnieje i ma piękny, biały kolor. Zwykle przygotowuje się go na bazie
białek i
cukru pudru z dodatkiem
soku z cytryny lub
octu.
Lukier królewski 2
białka 2 i 1/3 szklanki
cukru pudru (około 400g) kilka kropel
soku z cytryny lub
octu ewentualnie barwniki
Białka