ßßß Cookit - przepis na Lukier królewski

Lukier królewski

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Ugotuj.to
Fot. Shutterstock
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Lukier królewski - składniki:
2 białka
2 i 1/3 szklanki cukru pudru (około 400g)
kilka kropel soku z cytryny lub octu
ewentualnie barwniki
Lukier królewski - sposób przygotowania: Białka wbić do naczynia. Dodać cukier puder i sok z cytryny lub ocet. Miksować na niskich lub średnich obrotach miksera przez około 10-15 minut (lukier jest wtedy bardziej gładki). Ewentualnie dodać barwnik i ponownie zmiksować. Jeśli lukier wyjdzie zbyt rzadki, należy dodać do niego jeszcze trochę cukru pudru (stopniowo), a jeśli zbyt gęsty - białka. Dekorować ostudzone pierniczki, np. za pomocą rękawa cukierniczego i tylki z cieniutką końcówką lub strzykawki.
Jak zrobić lukier? Bardzo łatwo
Jak to zrobić? 2 białka 2 i 1/3 szklanki cukru pudru (około 400g) kilka kropel soku z cytryny lub octu ewentualnie barwniki Białka wbić do naczynia. Dodać cukier puder i sok z cytryny lub ocet. Miksować na niskich lub średnich obrotach miksera przez około 10-15 minut (lukier jest wtedy bardziej gład
Piernikowe dekoracje - 7 pomysłów
. Najlepszy jest biały lukier królewski na bazie białek, który szybko schnie i twardnieje. Aby wyczarować barwne pierniczki, możesz zabarwić go barwnikami spożywczymi albo skorzystać z tych naturalnych, np. soku z buraków. Lukier królewski 2 białka 2 i 1/3 szklanki cukru pudru (około 400g) kilka kropel soku z
Dodatki do świątecznych przysmaków, które możesz zrobić sam
chatek będzie lukier królewski . Szybko twardnieje i ma piękny, biały kolor. Zwykle przygotowuje się go na bazie białek i cukru pudru z dodatkiem soku z cytryny lub octu. Lukier królewski 2 białka 2 i 1/3 szklanki cukru pudru (około 400g) kilka kropel soku z cytryny lub octu ewentualnie barwniki Białka
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/171204261/lukier+krolewski/p