ßßß
2 białka100 g cukru pudrułyżeczka soku z cytrynyłyżeczka mąki ziemniaczanejszczypta perłowego barwnika w proszku (opcjonalnie)Białka ubić na sztywną pianą.Stopniowo po łyżeczce dodawać cukier puder, cały czas miksując na wysokich obrotach.Potem dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną.Ubijać aż piana będzie lśniąca i sztywna.Do masy dodać barwniki - barwnik perłowy spowoduje poświatę śniegową.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego bez końcówki lub z okrągłą końcówką.Na papierze do pieczenia wyciskać 3 koła różnej wielkości na kształt bałwana.Piekarnik nastawić na 140 st.C. - włożyć blachę i przy uchylonych drzwiczkach suszyć bezy przez około 40 minut (jeśli będą się bardzo rumienić przykryć wierzch papierem do pieczenia).Wyłączyć piekarnik i zostawić do całkowitego ostudzenia w nim.Dekorować beziki kolorowymi pisakami i perełkami cukrowymi.