ßßß
2 białka100 g cukru pudrułyżeczka soku z cytrynyłyżeczka mąki ziemniaczanejczerwony barwnikBiałka ubić na sztywną pianą.Stopniowo po łyżeczce dodawać cukier puder, cały czas miksując na wysokich obrotach.Potem dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną.Ubijać aż piana będzie lśniąca i sztywna.Do około 2/3 masy dodać barwnik czerwony - jeśli w proszku wystarczy duża szczypta, jeśli w żelu to około łyżeczki - i zmiksować.Masy przełożyć do dwóch rękawów cukierniczych z dowolnymi końcówkami.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskać na papier białe krążki.Na krążki wyciskać czerwoną masę tworząc czapeczki.Powrócić do białej masy i zrobić z niej pomponik.Piekarnik nastawić na 140 st.C. - włożyć blachę i przy uchylonych drzwiczkach suszyć bezy przez około 40 minut (jeśli będą się bardzo rumienić przykryć wierzch papierem do pieczenia).Wyłączyć piekarnik i zostawić do całkowitego ostudzenia w nim.