Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor kamilla1957Czas przygotowania: do 30 minutRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (11 głosów)1 główka średniasałaty 2 małe pomidory2 papryki1 średni ogórek1 mała puszka kukurydzy1 mała puszka zielonego groszkucebulaszczypiorekkopereknatka pietruszki posiekanaoliwki (ale nie koniecznie) 10 sztukoliwa z oliwek 2-3 łyżkitymianek wg. smakusos sałatkowy greckirzodkiewka 4 sztukiSałatka na przekąskę - sposób przygotowania: Wszystkie warzywa kroimy wg.uznania. Sałatę rwiemy na małe kawałki, groszek i kukurydzę osączamy na sitku. Mieszamy wszystkie składniki razem, posypujemy tymiankiem i suchym sosem. Polewamy oliwą z oliwek delikatnie mieszamy, dekorujemy.Pyszne warzywa korzenioweTę delikatną w smaku zupę możesz "podkręcić" pikantnymi dodatkami, np. papryczką chili lub imbirem. Świetnie nasyci i rozgrzeje w chłodny dzień. Wypróbuj również przepis na krem z selera i pietruszki . Krem z marchewki i ziemniaków 1 i 1/2 l bulionu drobiowego 400 g świeżej marchewki luCevicheCeviche [czyt. sewicze] to surowa ryba marynowana w soku z cytrusów, następnie łączona z warzywami i podawana w formie sałatki na przekąskę . Znając metodę przygotowania, można ją zmieniać, przetwarzać i urozmaicać. Świeżą rybę morską pozbawia się ości i kroi na małe kawałki. Następnie marynuje się