Wykonanie
"Don't just eat McDonald's, get something a bit better. Eat a salad. That's what fashion is. It's something that is a bit better."Vivienne Westwood
Składniki:Główka
sałatyKilka
pomidorków koktajlowych3-4
pieczarkiOgórek zielony1/3 szklanki
kukurydzy1/3 szklanki
fasoliKawałek
wędzonego boczkuKilka
rzodkiewek1/2
paprykiGarść
oliwekŁyżka
oleju z pestek z dyni Zielony Nurt
Przyprawy (
bazylia,
pieprz,
zioła prowansalskie)
Oliwa z oliwekBoczek kroimy w drobną kostkę, smażymy na złoty kolor, przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i odstawiamy.Warzywa i
pieczarki myjemy, następnie kroimy.Wszystkie składniki łączymy, dodajemy łyżkę
oleju z pestek dyni oraz
przyprawy. Delikatnie mieszamy.Smacznego!W przepisie wykorzystałam produkt firmyWpisując kod BL100019 otrzymacie w sklepie internetowym zniżkę 5 zł na zakupy (uwaga: kod działa przy zakupach min. 50 zł).