Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Mus jabłkowyAutor Natalia Korcelli-Włodarska

Fot. Arkadiusz ŚcichockiCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia belgijskaIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Mus jabłkowy - składniki:kilka
jabłek ; najlepiej kwaskowatych1/2 szklanki
wody2-3 łyżki
cukru (do smaku)2 łyżki
masła (ewentualnie)
Mus jabłkowy - sposób przygotowania:
Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Kroimy
jabłka w ósemki lub na mniejsze kawałki (sos będzie wówczas gładszy). Wkładamy
jabłka do rondla, dodajemy
wodę i
cukier. Zagotowujemy na sporym ogniu, po czym gaz zmniejszamy i dusimy
jabłka pod przykryciem 15-20 minut. W trakcie duszenia kilka
razy mieszamy, aby sos nie przywarł do rondla. Jeśli wolimy sos gładki, można go po uduszeniu zmiksować. Do gorącego sosu można też dodać 2 łyżki
masła. Sos jabłeczny podajemy na gorąco, do pieczonego
kurczaka, smażonego
mięsa, kiełbasek lub klopsów.Wyśledzone w Ostatki

je
solą oraz
pieprzem i
skrop oliwą z oliwek. Na carpaccio fantazyjnie ułóż spirale ze
śledzia. Autor przepisu: Tomasz Jakubiak Stylizacja stołu: Marcel Brzeziński, stylista
Śledź z
musem jabłkowym Składniki: 4
filety ze śledzia norweskiego w
oleju 1 duże kwaśne
jabłko szczypta
szafranu różowyNajlepsze desery ukryte w... filiżance
kawy
jabłkowego 30 ml
syropu o smaku
toffi 300 ml
mleka 1 kapsułka
kawy Apple Crumble od
Nespresso Akcesoria: spieniacz do
mleka, np. Aeroccino wysoka szklanka Przepis: 1.
Mus jabłkowy umieść na spodzie szklanki 2. Spień
mleko wraz z
syropem toffi i delikatnie wlej je na znajdujący się w szklane
musu jabłkowego . APT SILIKONOWE FOREMKI ARTYKUŁY AGD H FORMA Forma MUFFINKI Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.infosylikonowych form na muffinki (do 2/3 wysokości foremek). Pieczemy 30 minut w 180°C. Przed podaniem studzimy.
Gruszki możemy zastąpić szklanką
musu jabłkowego .Jeśli chcesz podawać placki z gulaszem, dobrze jest przygotować je w nieco większym rozmiarze. Oprócz niego, dodatkami do placków mogą być również: ulubiony sos (np.
szpinakowy,
czosnkowy), kwaśna
śmietana, a także
cukier lub
mus jabłkowy . Placki ziemniaczane 1 kg
ziemniaków 1 mała
cebula 3Indyjski
chleb powszedniwyłożonym papierowym ręcznikiem durszlaku, aby ociekł z tłuszczu.
Puri można podawać do każdego posiłku na gorąco. Można też posmarować je
musem jabłkowym lub czatnejem i podawać ze szklanką gorącego
mleka z
cynamonem i
miodem jako przekąskę. Dosa Dosa pochodzi z południowych Indii. Najpopularniejszą jejMój ty ptysiu!

ptysie z
musem jabłkowym w
czekoladzie Wytrawne ptysie z
łososiem i
twarożkiem Na ciasto ptysiowe: 125 g
mąki 200 ml
wody 4 duże
jajka 100 g
masła szczypta
soli Na nadzienie: 125 g
serka śmietankowego do kanapek (np. Philadelphia) 1 łyżka
chrzanu sok z cytryny sól,
biały pieprz kilka gałązek
koperku 4Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

Na początek klasyka, czyli placki ziemniaczane. Z czym je podawać? Niektórzy wolą je w wersji wytrawnej - z odrobiną kwaśnej
śmietany,
sosem pieczarkowym lub skwarkami. Inni preferują wersję słodszą, np. z
musem jabłkowym lub
cukrem. Placki ziemniaczane 1 kg
ziemniaków 1 mała
cebula 3 czubateWięcej o
Mus jabłkowy