ßßß Cookit - przepis na Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Mus jabłkowy
Autor Natalia Korcelli-Włodarska
Fot. Arkadiusz Ścichocki
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia belgijska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Mus jabłkowy - składniki:
kilka jabłek ; najlepiej kwaskowatych
1/2 szklanki wody
2-3 łyżki cukru (do smaku)
2 łyżki masła (ewentualnie)
Mus jabłkowy - sposób przygotowania: Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Kroimy jabłka w ósemki lub na mniejsze kawałki (sos będzie wówczas gładszy). Wkładamy jabłka do rondla, dodajemy wodę i cukier. Zagotowujemy na sporym ogniu, po czym gaz zmniejszamy i dusimy jabłka pod przykryciem 15-20 minut. W trakcie duszenia kilka razy mieszamy, aby sos nie przywarł do rondla. Jeśli wolimy sos gładki, można go po uduszeniu zmiksować. Do gorącego sosu można też dodać 2 łyżki masła. Sos jabłeczny podajemy na gorąco, do pieczonego kurczaka, smażonego mięsa, kiełbasek lub klopsów.
Wyśledzone w Ostatki
je solą oraz pieprzem i skrop oliwą z oliwek. Na carpaccio fantazyjnie ułóż spirale ze śledzia. Autor przepisu: Tomasz Jakubiak Stylizacja stołu: Marcel Brzeziński, stylista Śledź z musem jabłkowym Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego w oleju 1 duże kwaśne jabłko szczypta szafranu różowy
Najlepsze desery ukryte w... filiżance kawy
jabłkowego 30 ml syropu o smaku toffi 300 ml mleka 1 kapsułka kawy Apple Crumble od Nespresso Akcesoria: spieniacz do mleka, np. Aeroccino wysoka szklanka Przepis: 1. Mus jabłkowy umieść na spodzie szklanki 2. Spień mleko wraz z syropem toffi i delikatnie wlej je na znajdujący się w szklane
musu jabłkowego . APT SILIKONOWE FOREMKI ARTYKUŁY AGD H FORMA Forma MUFFINKI Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info
sylikonowych form na muffinki (do 2/3 wysokości foremek). Pieczemy 30 minut w 180°C. Przed podaniem studzimy. Gruszki możemy zastąpić szklanką musu jabłkowego .
Jeśli chcesz podawać placki z gulaszem, dobrze jest przygotować je w nieco większym rozmiarze. Oprócz niego, dodatkami do placków mogą być również: ulubiony sos (np. szpinakowy, czosnkowy), kwaśna śmietana, a także cukier lub mus jabłkowy . Placki ziemniaczane 1 kg ziemniaków 1 mała cebula 3
Indyjski chleb powszedni
wyłożonym papierowym ręcznikiem durszlaku, aby ociekł z tłuszczu. Puri można podawać do każdego posiłku na gorąco. Można też posmarować je musem jabłkowym lub czatnejem i podawać ze szklanką gorącego mleka z cynamonem i miodem jako przekąskę. Dosa Dosa pochodzi z południowych Indii. Najpopularniejszą jej
Mój ty ptysiu!
ptysie z musem jabłkowym w czekoladzie Wytrawne ptysie z łososiem i twarożkiem Na ciasto ptysiowe: 125 g mąki 200 ml wody 4 duże jajka 100 g masła szczypta soli Na nadzienie: 125 g serka śmietankowego do kanapek (np. Philadelphia) 1 łyżka chrzanu sok z cytryny sól, biały pieprz kilka gałązek koperku 4
Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad
Na początek klasyka, czyli placki ziemniaczane. Z czym je podawać? Niektórzy wolą je w wersji wytrawnej - z odrobiną kwaśnej śmietany, sosem pieczarkowym lub skwarkami. Inni preferują wersję słodszą, np. z musem jabłkowym lub cukrem. Placki ziemniaczane 1 kg ziemniaków 1 mała cebula 3 czubate
Więcej o Mus jabłkowy
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601520/mus jablkowy/p