Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Delimamma

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)
Sałatka:2 upieczone podudzia z
kurczaka1 szkl. ugotowanego ulubionego
makaronu50 g
orzechów włoskich1/2 dojrzałego
awokadoKiełki rzodkiewki (możecie dodać inneswoje ulubione)Mieszanka ulubionych
salat (u mnie
Roszponka i
sałata lodowa)Sos:1 mały rozgnieciony ząbek
czosnku1/4 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki mielonej
słodkiej papryki1/2 łyżki drobno posiekanego
szczypiorku1/2 łyżki drobno posiekanej świeżej
natki pietruszki1/4 łyżeczki świeżo wyciśniętego
soku z cytryny30 ml
jogurtu naturalnego30 ml
majonezu1 łyżka kwaśnej
śmietanyŚwieżo zmielony
pieprz - do smakuZimowa
sałatka z
kurczakiem - sposób przygotowania: Na talerzu układamy
sałaty, pokrojonego
kurczaka, pokrojone
avocado (delikatnie skropione
sokiem z cytryny). Dodajemy
makaron,
orzechy i na samą górę
kiełki. Aby przygotować sos, zmieszaj
czosnek z
solą, mieloną
papryką,
szczypiorkiem,
natką,
sokiem z cytryny oraz
pieprzem. Dodaj
jogurt,
majonez i
śmietanę, następnie wymieszaj.
Sałatę polej sosem farmerskim i podawaj.Jesienno-zimowa
sałatka z pęczakiem [Jakub Kuroń gotuje]Z
ryżem,
makaronem i
kaszą - sycące sałatki

ziarnami
gorczycy). Zimowa
sałatka z
kurczakiem Sałatka: 2 upieczone podudzia z
kurczaka 1 szklanka ugotowanego ulubionego
makaronu 50 g
orzechów włoskich 1/2 dojrzałego
awokado kiełki rzodkiewki (możecie dodać inne,swoje ulubione) mieszanka ulubionych
salat (u mnie
roszponka i
sałata lodowa) SosNajlepsze sałatki na ostatki. Żegnamy karnawał!

nich - górkę
sałaty. Kiedy
ser się przypiecze, wyjąć grzanki i układać na sałacie. Podawać natychmiast. Autor: Agnieszka Kręglicka Delimamma przedstawia przepis na solidną porcję sałatki . Zimowa
sałatka z
kurczakiem Sałatka: 2 upieczone podudzia z
kurczaka 1 szkl. ugotowanego ulubionego
makaronu 50 gPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu