Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
makaron - najczęściej wybieram kokardki1
kurczaka ">pierś z
kurczaka1
brokuł2
cebulekukurydza4 ząbki
czosnku2 łyżki
majonezumały
jogurt naturalnyolej lub
oliwasólpieprzprzyprawa do kurczakaprzyprawa gyrosSałatka makaronowa z
kurczakiem i
brokułami - sposób przygotowania: Makron gotujemy w delikatnie osolonej
wodzi i studzimy.
Kurczaka kroję w kosteczkę i doprawiam
przyprawami. Często
kurczaka przygotowuję dzień wcześniej, przyprawiam
przyprawami, odrobiną
oleju i odstawiam do lodówki, aby się lekko zamarynował. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy wcześniej pokrojoną w kosteczkę
cebule, następnie dodaję
kurczaka i smażę do miękkości.
Brokuł sparzam wrzątkiem. Jeżeli wolimy bardziej miękki to możemy go podgotować ok. 5-10 minut. Do miski wsypuję
makaron, dodaję
kurczaka z
cebulką, ugotowane różyczki
brokuła i
kukurydzę. W osobnej misce dodaję
majonez,
jogurt naturalny i pokrojony w drobną kosteczkę
czosnek mieszamy. Sos dodaję do
makaronu, doprawiamy
sałatkę do smaku.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu