ßßß
 
            
         Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)25 dag makaronu jajecznego cencionipo 1 puszce pokrojonych pomidorów pelati i białej fasoli50 dag brokułów podzielonych na małe różyczki1 posiekana cebula (7 dag)3 zmiażdżone ząbki czosnku4 łyżki startego parmezanu4 łyżki posiekanej bazylii2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki ostrej paprykisólpieprzMakaron cencioni z fasolką i brokułami - sposób przygotowania: Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek i paprykę, smażyć 1 min, włożyć pomidory, wlać 1/4 szklanki wody, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić, aż sos zgęstnieje, około 10 min. Dodać odcedzoną z zalewy fasolkę i bazylię, doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pod koniec gotowania włożyć brokuły. Odcedzić, wymieszać z sosem, posolić, popieprzyć, posypać serem.Makaron simplePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)25 dag makaronu jajecznego cencionipo 1 puszce pokrojonych pomidorów pelati i białej fasoli50 dag brokułów podzielonych na małe różyczki1 posiekana cebula (7 dag)3 zmiażdżone ząbki czosnku4 łyżki startego parmezanu4 łyżki posiekanej bazylii2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki ostrej paprykisólpieprzMakaron cencioni z fasolką i brokułami - sposób przygotowania: Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek i paprykę, smażyć 1 min, włożyć pomidory, wlać 1/4 szklanki wody, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić, aż sos zgęstnieje, około 10 min. Dodać odcedzoną z zalewy fasolkę i bazylię, doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pod koniec gotowania włożyć brokuły. Odcedzić, wymieszać z sosem, posolić, popieprzyć, posypać serem.Makaron simplePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu